Spring naar de content

Vrouwen kunnen prima geheimen bewaren. 32 minuten dan….

Uw geheim is veilig bij een vriendin of vrouwelijke collega. Tenminste, voor een half uurtje. Na gemiddeld 32 minuten vertelt ze uw diepste zieleroerselen weer door. Dat blijkt uit Brits onderzoek.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Drieduizend vrouwen werden ondervraagd door huidverzorgingsspecialist Simple. Liefst 85% gaf aan te genieten van roddels die anderen vertellen; 10%  gaf toe geen enkel geheim te kunnen bewaren. Eén op de acht vrouwen vertelt wel eens expres geheimen door aan mensen van wie ze weten dat ze niks voor zichzelf kunnen houden, omdat ze willen dat het nieuwtje zich verspreidt.

Volgens onderzoekster dr. Christine Bundy moeten we beter nadenken over wat we aan wie vertellen, omdat er gedoe van kan komen. “Iedereen kan zich wel een gênante situatie herinneren. Daar weegt de lol van een beetje gossip niet tegenop.”

Opvallend: uit ander onderzoek blijkt dat we roddelaars juist zwak en onbetrouwbaar vinden. Ergens wringt de schoen, roept iemand hier in de straat.