Viool-overdosis

wpk-admin 17 nov 2011 Cultuur

Vince Mendoza Nights on Earth

Sinds dirigent-componist-arrangeur Vince Mendoza de scepter zwaait bij het Metropole Orkest is hij ook een beetje van ‘ons’ – en dat is best iets om trots op te zijn. Met Joni Mitchell maakte hij de met een Grammy bekroonde meesterwerken Both Sides Now en Travelogue, en zijn samenwerking met onder meer Björk, Sting, Elvis Costello en John Scofield waren goed voor nog eens vier Grammy’s en 25 nominaties voor die toponderscheiding.

Zijn albums met eigen composities zijn schaarser: Epiphany, een plaat met het London Symphony Orchestra, dateert alweer uit 1997. Wat de oudere platen betreft zou, zoals de titel al doet vermoeden, Start Here (1990) met het wonderschone Angelicus, een mooi begin zijn om Mendoza te leren kennen. Op dat album prominente rollen voor John Scofield, Peter Erskine en Joe Lovano, muzikanten die ook op Nights on Earth een bijdrage leveren aan die typische Mendoza-sound.

Hoewel Nights on Earth op het eerste gehoor doorslaat richting easy listening, valt er tussen alle violen door toch veel te genieten. Hoe kan het ook anders met topjazzmuzikanten als Kenny Werner, John Abercrombie, Christian McBride, Jimmy Johnson en Greg Hutchinson. Jammer voor ‘ons’ dat juist de strijkers van het Metropole Orkest de zoete nachten op aarde net iets too good to be true maken.

Reageer op artikel:
Viool-overdosis
Sluiten