Spring naar de content

Klantenservice-wachttijden gratis? Nee Maxime, maak internet overal gratis!

Uit de Telegraaf van vanmorgen: ‘Belklanten tevreden met service’. Ons ministerie van Economische Zaken heeft onderzoek laten doen en wij blijken redelijk tevreden te zijn met de klantenservice van telecombedrijven en energieleveranciers. Jammer dat het ministerie niet ook even een telefoontje uit heeft laten gaan naar huize Van Woerden waar al weken gescholden wordt op T-Mobile.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Ivo van Woerden

Mijn partner kreeg een abonnement aangesmeerd onder het motto: ‘Wees er snel bij want onze nieuwe voorwaarden gaan over drie dagen in en dan kunt u niet meer goedkoop bellen. Maar dan moet u wel NU beslissen.’ Zo geschiedde. Wat bleek: de verkoper sloot een abonnement af waar de nieuwe voorwaarden toch wel op van toepassing zijn. De nieuwe belbundel is in een handomdraai leeg omdat het woordje ‘en’ was vervangen door ‘of’. Het zijn 150 belminuten óf 150 smsjes geworden.

Dus belde mijn partner met het stoom in de oren een aantal maal naar de klantenservice om te eisen dat het abonnement terstond werd stopgezet. Tevergeefs: na lang in de wacht gestaan te hebben, werd medegedeeld dat dat onmogelijk was. Eisen dat men het verkoopgesprek zou terugluisteren om te horen dat de verkoper hier wel degelijk een fout had gemaakt, had geen zin. Toevallig was dit gesprek volgens de klantenservice nou net niet opgenomen. Vandaag kwam de rekening voor dat ‘service’-antwoord: 14 euro.

Minister Verhagen onderzoekt of de wachttijden van klantenservices gratis kunnen worden. Maar dan gaan de telecomaanbieders gerust 14 euro per gesprek vragen. Daarom: maak internet in heel Nederland gratis, zodat we overal Whatsapp en Skype kunnen gebruiken. Internet is inmiddels onmisbaar geworden in onze economie dus zorg dat iedereen er altijd gebruik van kan maken. En het is goed voor onderling sociaal contact. Bovendien hoeven we dan niet langer te bellen met de klantenservice om met een kluitje in het riet gestuurd te worden en daar ook weer de rekening voor te betalen: goed voor ons geestelijk welbevinden. Neem gratis internet op in je verkiezingsprogramma Maxime, wellicht is het de redding van het CDA.

Onderwerpen