Spring naar de content

HEMA-reclame internationaal opgepikt

MET UPDATE De HEMA-reclame die gisteren trending topic werd op Twitter, is inmiddels op wereldwijde websites en blogs overgenomen. Een knap staaltje reclame maken. Benodigdheden: een androgyn mannelijk model die een lingerielijn showt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Ivo van Woerden

Wel eens van Andrej Pejic gehoord? Pejic is van Bosnisch-Australische origine, twintig jaar oud en een man die er vrouwelijk uitziet. Hij showt zowel mannelijke als vrouwelijke kleding en eindigde zeer hoog in de Top50 van Mannelijke Modellen van de website models.com

De HEMA moet een stunt hebben geroken. Pejic showt de laatste lingerie op grote billboards in het hele land. En wereldwijd wordt dat nieuws opgepikt. Zou dit voortkomen uit HEMA’s internationale plannen? Ze zitten immers al in België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk, wie weet is het tijd voor overzeese uitbreidingen.

In Amerika schrijft modeblogger CoCoPerez (roddelkoning Perez Hilton die maandelijks 300 miljoen websitebezoekers mag ontvangen) dat dit geen Victoria’s Secret model is, maar wel in de buurt komt.

In AustraliëMan, he looks like a woman – Pejic boost for HEMA

In Groot-Brittannië: A man, modelling woman’s lingerie?

De HEMA is niet het eerste bedrijf dat met een reclame internationale aandacht weet te trekken. In 2006 werd Sony wereldwijd nog beschuldigd van racisme toen het in Nederland billboards liet beplakken met een advertentie voor Playstation Portable waarop een hele witte booskijkende mevrouw, een hele donkere man bij de keel grijpt. Sony besloot daarna de poster niet te gebruiken. Dat was ook niet meer nodig want iedereen wist inmiddels lang en breed van het nieuwe product af.

UPDATE: ook Slate doet mee