Spring naar de content

Brabants SP-Statenlid stapt op na onenigheid

MET UPDATE Gedonder bij de Brabantse Socialisten: Ron van Zeeland is opgestapt als Statenlid van de SP. We kunnen raden wat de reden is: regeren met CDA en VVD gaat de SP niet in de koude kleren zitten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

De SP heeft vrijdag op het allerlaatste moment niet ingestemd met het plan om geen nieuwe veestallen te bouwen binnen 250 meter van woonhuizen. De motie die de SP vorige maand nog mede indiende, kreeg daarom geen meerderheid. Tegelijkertijd werd het vertek van Van Zeeland bekend.

De houding van de SP stuit op veel tegenstand. Statenlid Henk Krol (50Plus) wond zich vanmorgen al op: “Het gerucht over de SP blijkt waar. Hoe kun je deze partij nog serieus nemen????” twitterde hij het land in.

Kijk ook naar het interview met SP-Statenfractievoorzitter Nico Heijmans die niets wil zeggen over de opstandige fractiegenoot maar steeds meer prijsgeeft: “Hij is niet ziek, nee. Hij heeft zich wel ziek gemeld.

Update 15:25 – Leegloop bij de Socialisten: nóg een SP-Statenlid gooit het rode bijltje erbij neer. Ellen Pauel meldt via dat vermaledijde Twitter dat ze opstapt. Evenals Van Zeeland zal ze dinsdag een nadere verklaring geven.

Onderwerpen