Spring naar de content

Nu PVV A, B én C en in Noord-Holland

LPF-praktijken (of D66- en GroenLinks-praktijken, wat u wilt) in Noord-Holland. Arie-Wim Boer zou voor de PVV in de Provinciale Staten plaatsnemen, maar begint nu zijn eigen fractie. De originele PVV-fractie is nu in drie delen uiteen gevallen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Boer raakte in conflict met Hero Brinkman. Hij mocht niet twitteren en spreken met de pers. Ook was Boer tegen het voorstel van Brinkman of hoofddoekjes in het provinciale vervoer te verbieden. Ook hekelt Boer de betrokkenheid van de landelijke PVV bij de provincie. Volgens hem is er sprake van ‘absolute desinteresse’. “Voor, tijdens en na de verkiezingen hebben we niets vernomen van de landelijke PVV en ook bij het weglopen van een aantal kandidaten is er geen enkele moeite gedaan om mensen te behouden.”

Verder heeft Boer zich van de PVV afgekeerd vanwege ‘het gedrag binnen en buiten de Tweede Kamer’. “Met in mijn ogen als absoluut dieptepunt het ‘doe eens normaal man’ tegen onze minister-president,” aldus Boer in een persverklaring.

Toen Hero Brinkman vorige maand de PVV verliet begon hij zijn eigen fractie in Noord-Holland. Drie fractieleden gingen met hem mee, twee bleven achter om de PVV-fractie te vormen. Eén van de dissidenten besloot vervolgens alsnog op te stappen en haar zetel terug te geven aan de PVV. Probleem: de volgende op de lijst was Arie-Wim Boer. Die nu dus voor zichzelf is begonnen. Voor de provincie maakt het verder weinig uit; de PVV zit niet in het college van Noord-Holland.

Onderwerpen