Spring naar de content

Hoe Griekenland Wilders gaat redden

Laten we het maar toegeven: Wilders had gelijk. Consequent riep hij dat er geen cent meer naar de Grieken mocht. Het zou allemaal weggegooid geld zijn. Ook toegeven: Wilders formuleert het doorgaans wat aansprekender maar dat doet aan de boodschap niets af.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Dr. Doom

In dit filmpje ziet u een deel van een debat in de Tweede Kamer, nu ongeveer een jaar geleden, tussen VVD’er Stef Blok en Geert Wilders. Let u vooral op de lichaamstaal van Jan Kees de Jager. Die zit letterlijk te schuddebuiken van het lachen. Ook Jolanda Sap kan haar lach niet inhouden.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ik ontkom er niet aan te denken aan het dédain waarmee de gevestigde orde destijds Pim Fortuyn behandelde. Wilders verliest sinds het opblazen van het Catshuis-overleg in de peilingen. Maar zijn verleggen van de focus van Islam naar Griekenland gaat hem succes opleveren, de timing is perfect. De chaos in Griekenland is compleet en dat gaat na de nieuwe verkiezingen in juni niet minder worden: de kans dat anti-Europa-partijen winnen is bijna honderd procent.

En dan zal Wilders die kaart meer dan ooit spelen. Ze komen allemaal aan de beurt: al die partijen die vóór nieuwe miljardensteun waren, miljarden waarvan het dan duidelijk wordt – als het dat nu niet al is – dat ze ook zullen vaporiseren.

Voor de man in de straat is het in de aanloop naar onze verkiezingen volstrekt duidelijk: er had er maar één gelijk. En daar gaat hij op stemmen.

Over Dr. Doom
Dr. Doom is een pseudoniem. Als belegger is hij verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Beleggingsvereniging Fibonacci. Op het moment van het schrijven van deze column heeft de vereniging posities in Ahold, Akzo Nobel, KPN, Shell en Unilever en is Short in de AEX. Deze positie is kortlopend en wisselt regelmatig. Die kan dus nu al anders zijn.

Onderwerpen