Spring naar de content

Ook een Kunduz-kabinet kan rekenen op de SGP

De SGP is bereid op te treden als informele gedoogpartner van een Kunduz-kabinet, indien VVD, CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks op 12 september net geen 76 zetels zouden halen. Dat zegt SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij in het juni-nummer van HP/De Tijd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Roelof Bouwman

“Het is niet dat we daar op uit zijn of dat we daar van dromen. Maar ik zeg wel: in het politieke midden wordt het krap. Dus het zou zomaar weer eens kunnen zijn dat je op onverwachte momenten als SGP toch weer het verschil kan maken,” meent Van der Staaij.

‘Oplossingen moeten uit het midden komen’
De Kunduz-partijen VVD, CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks zijn volgens de meest recente Politieke Barometer goed voor 72 zetels en zouden de (gedoog)steun van de SGP dus goed kunnen gebruiken. Zoals bekend profiteerde ook het minderheidskabinet-Rutte, toen het nog missionair was, van de ondersteuning door de SGP.

Van der Staaij: “Wat je al langere tijd ziet is dat de partijen op de flanken – ik bedoel de PVV en de SP – groter worden. Dat zijn partijen die moeilijker bewegen op de onderwerpen die er nu in de politiek heel sterk toe doen, zoals bijvoorbeeld de verhoging van de AOW-leeftijd. De SGP hoort op die punten bij het politieke midden en dat is ook waar de oplossingen vandaan zullen moeten komen.”

Meer SGP én meer Kees van der Staaij in het juni-nummer van HP/De Tijd.

Onderwerpen