Spring naar de content

De Jolande-Soap rond Tofik Dubieus

Wat is het woord waard van Tofik Dubieus, ook bekend als Tofik Dibi, kandidaat-lijsttrekker van GroenLinks? Of wordt hij opnieuw tegengewerkt door zijn concurrent Jolande Sap, alias Jolande Soap, die weer een nieuw hoofdstuk schrijft?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frans van Deijl

Vorige week zegde hij ons toe ‘graag’ te willen debatteren met Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. Maar als wij een afspraak willen maken, krabbelt hij via partijvoorlichter Jurjen van den Berg terug en wil hij eerst wachten op de uitslag van de lijsttrekkersverkiezing, volgende week woensdag. Als hij wint, doet hij graag mee, maar als hij verliest, dan is hij weer gewoon kandidaat-kamerlid belast met Justitie en dan is hij niet meer de aangewezen persoon te praten met iemand van de PvdD over ‘groene politiek’.

Die voorwaarde is nieuw en verkleint de kans dat het debat dan nog doorgaat, want alle peilingen wijzen uit dat Sap gaat winnen. Voor ons had het niks uitgemaakt of Dibi zou winnen of verliezen: hij is een generalist, een vaardig debater en inmiddels door alle schandaaltjes net zo bekend als Jolande Sap, die trouwens eerder was gevraagd voor het debat met Thieme. Maar zij bleek zonder enige gêne de neus op te halen voor ‘de dieren’.

Dibi houdt zich niet aan zijn woord, een karaktereigenschap die hem inmiddels in Den Haag de bijnaam Tofik Dubieus heeft opgeleverd. Of wordt Dibi opnieuw tegengewerkt door de tassendragers rond Jolande Sap? Jurjen van den Berg wil er niet over praten en stelt voor met de voltallige redactie van Haagsche Post eens een goede kop Wiedergutmachungs-koffie te gaan drinken.

Wat ons betreft wordt dat eerder een koffie verkeerd.