Spring naar de content

Betutteling: fietsers krijgen groen licht bij regen

HP/De Tijd schreef het eerder deze week al: Nederland verweekt. De inkt op ons beeldscherm is nog niet opgedroogd of het eerste praktijkvoorbeeld dient zich al aan. De gemeente Groningen vindt drijfnatte fietsers namelijk zielig en zet de stoplichten bij de minste of geringste neerslag op groen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Fietsers verdienen het volgens de gemeente niet om lang in de regen, hagel of sneeuw voor een rood licht te wachten. Daarom heeft de gemeente enkele stoplichten voorzien van regensensoren.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De proef is volgens de gemeente uitstekend bevallen en binnenkort zullen er meer stoplichten in de stad van dergelijke sensoren worden voorzien. GroenLinks vindt dit uiteraard een goed idee en wil de fietsvriendelijke stoplichten ook in onze Hofstad gaan invoeren.