Spring naar de content

Het einde der tijden (2): “We moeten het begin van De Nieuwe Tijd vieren!”

Vrijdag 21 december vergaat de wereld. Of niet? Nederland is verdeeld. Wij spraken enkele mensen die wél geloven in de voorspelling van de Maya’s. Drie verhalen: over een reddingsboot, het leven in ‘De Nieuwe Tijd’ en de berg Bugarach.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

2. Leven in ‘De Nieuwe Tijd’

Dorrit Lanfers (“Ik heb geen beroep, ik noem mezelf lichtdrager”) uit Dronten geeft vrijdagavond haar laatste workshop over leven in ‘De Nieuwe Tijd’, de tijd waarin we volgens haar vanaf vandaag gaan leven.

We krijgen vandaag geen tsunami, mevrouw Lanfers?
“Nee hoor. We hoeven niet bang te zijn dat de aarde vandaag vergaat. Vrijdag de 21e is slechts een ijkpunt: de aarde gaat vandaag door de ‘poort van voltooiing’ naar de ‘poort van bloei’. Dat betekent dat we langzaamaan overgaan naar een andere energie. Gewone mensen zullen dat waarschijnlijk niet eens merken; mensen met een helderbewustzijn, zoals ik, voelen dat wel.

Hoe dan?
“Ik kijk bijvoorbeeld naar de stand van de planeten. Net als de maan bijvoorbeeld invloed heeft op eb en vloed, zo hebben de andere planeten dat ook op de aarde. We hebben nu te maken met een yod, ook wel ‘een vingerwijzing van God’ genoemd. Jupiter staat in het midden, Saturnus en Pluto ernaast. Dat zorgt ervoor dat alle energie die er is wordt vergroot. Ik krijg dan ook een bombardement van emoties over me heen, al moet ik zeggen dat ik op dit moment zelf heel rustig ben. Alsof ik in het oog van een orkaan sta.”

Jaja. En verder?
“Daarnaast komt er vandaag een einde aan verschillende aardse cycli. De Maya-kalender, maar ook de kalender van de Maori, de Inca’s en de oud-Egyptenaren bijvoorbeeld, eindigt vandaag. Onze zon, Sirius en de Plejaden voltooien vandaag een baan om het galactisch centrum, die zo’n 225 miljoen jaar heeft geduurd. En zo zijn er wel meer van dit soort cycli die vandaag worden voltooid. Heel bijzonder om mee te maken.”

Wat merken wij gewone mensen van ‘De Nieuwe Tijd’?
“Op de lange termijn stimuleert de nieuwe energie verdieping, verstilling, vriendschap… Maar helaas ook chaos en andere minder leuke dingen. Maar ik ben ervan overtuigd dat de wereld de komende decennia beter zal worden door deze nieuwe, andere vorm van energie.”

Dus deze omwenteling is reden voor een feestje?
“Jazeker! Ik ga het vanavond met mijn cursisten vieren.”

Taartje erbij, slingers, flesje lostrekken?
“Nee, door het zingen van mantra’s natuurlijk.”

Lees hier deel 1 en deel 3.