Spring naar de content

Jan Slagter, Henk Krol en de angst om vergeten te worden

De grootste angst van senioren is om genegeerd te worden, niet meer mee te tellen.  Een terechte angst.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Olga Kortz

Senioren laat je liever links liggen. Hoe ouder men wordt, hoe cynischer, ongenuanceerder, hoe meer wartaal men uitslaat kortom. Bij vrouwen zet dat ergens rondom de overgang in, bij mannen zo rond hun pensioen, zodra ze geen nieuwe vriendinnen meer kunnen krijgen. Jan Slagter is nog niet met pensioen, maar Jan Slagter is wel vast begonnen met wartaal uitslaan.

Verwarring
Ik verwar Jan Slagter altijd met Henk Krol. Ik was een tijdje in de veronderstelling dat zij één persoon waren. Het blijken twee losse mensen te zijn. Maar ze zijn dan ook niet gemakkelijk uit elkaar te houden. Je ziet ze allebei zo zitten, op de Franse camping, voor hun caravan, of als ze een beetje mazzel hadden met hun pensioenfonds: voor hun camper, in een plastic stoel, achter een plastic tafelkleed, enfin, alles van plastic, met uitzondering van hun vrouw. Henk Krol schijnt trouwens homoseksueel te zijn, maar ik vergeet dat steeds. Omdat hij zich tegenwoordig als de Messias van de senioren ziet, en ik hem dus met senioren associeer.

Zwarte dag
De dag waarop Henk Krol opstond als die Messias van de senioren moet een zwarte dag voor Jan Slagter geweest zijn. Jan Slagter, oprichter van Omroep Max, zag zijn positie in het gedrang komen. Omdat hij al senior is wordt de angst genegeerd en vergeten te worden bij hem sneller geactiveerd. Om dat te voorkomen slaat hij geregeld wartaal uit.

Stunt
Vrijdag stond Henk Krol voor de rechter. Ook Henk Krol is bang om vergeten te worden. Daarom verzon Henk Krol een stunt. Henk Krol besloot de Nederlandse Julian Assange te worden. Dat leverde hem wat publiciteit op en de mensen hadden het over hem. Tot grote ergernis van Jan Slagter. Jan Slagter verzon daarom vrijdag ook een stunt. Jan Slagter is op het idee gekomen dat de burger gaat betalen voor de publieke omroep als hij naar de publieke omroep wil kijken. Dat lijkt hem een democratisch en goed idee. Dat Jan Slagter zelf onderdeel is van de Publieke Omroep en met dit plan zijn eigen graf graaft is hij waarschijnlijk even vergeten. Dat kun je hem niet kwalijk nemen, hij wordt ook een dagje ouder. In ieder geval zullen de mensen het vandaag ook over Jan Slagter hebben, en niet alleen over Henk Krol, en dat is het enige waar Jan Slagter op uit was.

Uitspraak
15 februari doet de rechter uitspraak in de zaak tegen Henk Krol. Jan Slagter heeft het op zijn kalender geschreven. En is vast een nieuw plan aan het schrijven dat hij die dag zal presenteren. Jan Slagter zal voorlopig niet vergeten worden, dat staat vast.

———
Volg HP/De Tijd ook op Twitter en Facebook of schrijf u in voor onze nieuwsbrief!