Spring naar de content

Niet gezien: De familiefilm Verliefd op Ibiza

Gisteren had ik zin in een familiefilm. Ik had Alles is Familie nog niet gezien dus dat leek me wel een goed idee. Ik bekeek de trailer en toen leek me dat opeens een minder goed idee. Thijs Römer speelt erin. Het kan de beginnende griep zijn, maar mijn misselijkheid werd heviger. Ik moest een paar glazen cola drinken om mijn opspelende maag weer te kalmeren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Olga Kortz

Je kan het natuurlijk niet helemaal beoordelen na alleen het zien van een trailer. Maar je gaat er toch een beetje van uit dat in de trailer de hoogtepunten zijn opgenomen. Het spel van Thijs Römer bereikte voor mij in deze voorproef een nieuw dieptepunt. Hij speelt een soort hysterische homoseksueel, wat volgens mij niet de bedoeling is; zijn personage doet het met dat van Carice. Ik baalde er een beetje van. Want verder was er ook een rol weggelegd voor bijvoorbeeld Jacob Derwig. Jacob Derwig is de beste acteur van Nederland. Jacob Derwig maakt alle anderen overbodig. Naast Jacob Derwig is Thijs Römer een lachertje. Geen reden meer de film niet te bezoeken. Bovendien draaide de film in Het Ketelhuis. Daar heb ik doorgaans de zaal voor mij alleen. Geen vervelende popcorngooiers, geen pratende dames op leeftijd zoals in The Movies, enkel de film en ik. Toch weerhield Thijs Römer me ervan.

Ik zocht naar een alternatief. Verliefd op Ibiza was het enige alternatief. Niet echt een familiefilm, wel een tegemoetkoming aan alle nostalgische verlangens. Ik was een tiener in de hoogtijdagen van Johan Nijenhuis. Costa, Snow Fever, ik heb het allemaal gezien. De acteurs van toen (Daan Schuurmans, Georgina Verbaan) vind je nu terug in de familiefilms zoals Alles is Familie.  Ik was bijna overtuigd. Ik bekeek de trailer van Verliefd op Ibiza. De enige die hier hysterisch was leek me Kim Feenstra. Ze schreeuwt een paar keer ‘Ik wil pinguïns op mijn verjaardag.’ Maar van Kim Feenstra kan ik veel hebben.

Verder een cast zoals je het van Nijenhuis gewend bent: de knappe koppen uit GTST. Er was één verrassing in Verliefd op Ibiza: Sanne Vogel.  Een beetje de Thijs Römer in Alles is Familie, maar dan omgekeerd. Het werd steeds beter. Ik las verder. ‘Op het eiland waar veertigers dertig willen zijn, de dertigers twintig willen zijn en de twintigers de weg kwijt, raakt een ensemble van personages verliefd op elkaar, en op Ibiza.’

Wanneer willen veertigers geen dertig zijn, en dertigers geen twintig? Dit moest over het leven gaan. Ik besloot te gaan. Zoals altijd als ik naar de film ga, stapte ik 10 minuten voor aanvang op mijn fiets. Ik verheugde mij op een fijne familiefilm. In een zaal voor mij alleen. Het moet de beginnende griep geweest zijn, want ik was de popcorngooiers even vergeten. Ik zag zelfs dames op leeftijd. Ik sloot achteraan in de rij. Ik verlangde naar Thijs Römer. Toen ik eindelijk aan de beurt kwam keek in het gezicht van de kassadame. ‘U heeft precies pech. Verliefd op Ibiza is uitverkocht.’

Verliefd op Ibiza, van Johan Nijenhuis. Met: Jan Kooijman, Kim Feenstra e.a. Niet gezien op: dinsdag 5 februari.

Alles is Familie, van Joram Lürsen. Met: Carice van Houten, Thijs Römer e.a. Niet gezien op: dinsdag 5 februari.

——
 Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

  Volg HP/ De Tijd.

 Volg HP/ De Tijd op Facebook