Spring naar de content

Daniëlle Frenken

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 22-jarige Daniëlle Frenken uit Utrecht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Daniëlle Frenken (Goes, 1990) studeerde in 2012 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht als docent beeldende vorming en kunstenaar. Thans werkt zij op freelance basis als beeldredacteur en gastdocent en is zij geregeld in haar atelier te vinden waar ze bezig is met het maken van collages, sculpturen en aquarellen.

Over haar werk: “Ik gebruik verschillende kunstvormen om een raadselachtige, dromerige wereld te creëren. De dieren die ik maak zijn levend noch dood, maar bevinden zich in de wereld daartussen. Zoals de wetenschap zich laat lenen voor demystificatie, zo zet ik mijn werk in voor mystificatie. Voor mijn collages en sculpturen ben ik altijd op zoek naar oude (natuur)boeken, dierenbeeldjes, doosjes, bakjes, kaarsenhouders, stolpen, lijsten, plastic dieren, kitscherige beeldjes en ga zo maar door. Met de voorwerpen die ik tegen kom ga ik op zoek naar nieuwe combinaties – altijd een combinatie van cultuur en natuur, dier en industrie.”

Meer werk van Daniëlle Frenken vindt u hier.

Rhino, 2013
Another Dimension, 2012
White Rabbit, 2013
Crow II, 2012
Another World II, 2012
Crane Bird, 2012
Crocodile, 2012
Dreamy World, 2012
Peacock, 2013
Another World, 2012

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je ook tien kunstwerken die je in deze online expositieruimte wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
 Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller

 Volg HP/ De Tijd op Facebook

Onderwerpen