Spring naar de content

Nederland is officieel het meest luie land ter wereld

De cijfers zijn hard, maar het is niet anders. Niet Griekenland, niet Spanje, maar u bent officieel de meest luie werknemer van de wereld. Dat schrijft The Guardian.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Volgens de Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD, ook wel OESO) werkten de Nederlanders in 2011 gemiddeld 1379 uur per jaar. Grieken werkten daarentegen gemiddeld 2032 uur per jaar en Duitsers maakten gemiddeld 1413 arbeidsuren. Mexico staat aan kop met gemiddeld 2250 arbeidsuren per inwoner.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Overigens zijn er wel wat kanttekeningen te plaatsen bij de cijfers. Zo heeft Nederland relatief veel deeltijdwerkers, maar is de arbeidsparticipatie hoog en dus de werkloosheid weer erg laag.

Uit de tabel is verder op te maken dat de wereldbevolking over het algemeen minder is gaan werken in de afgelopen jaren, wat verband zou kunnen houden met de crises die de economieën wereldwijd teisteren.