Spring naar de content

Manchester United fan is boos op scheidsrechter. Dus belt de politie.

De emoties liepen hoog op tijdens de Champions League wedstrijd van gisteravond tussen Manchester United en Real Madrid.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Aaron van Wirdum

De rode kaart voor Manchester-aanvaller Nani zorgde niet alleen bij coach Sir Alex Ferguson en verdediger Rio Ferdinand voor de nodige irritaties, ook de fans van de thuisclub bleken zich niet goed te kunnen vinden in de beslissing van de Turkse scheidsrechter.

Een 18-jarige Manchester United fan uit Nottinghamshire in het bijzonder bleek niet gediend van de arbitrale keuze Nani het veld af te sturen. De beslissing was zelfs niets minder dan crimineel, zo vond de jongen, dus belde hij de politie.

De Britse dienders zagen het vergeven van de rode kaart zelf niet als onwettig, en besloten daarom de aanklacht niet aan te grijpen om de wedstrijd op Old Trafford stil te leggen. In plaats daarvan maanden ze de voetbalfan alleen nog te bellen bij een ‘echt’ noodgeval. Dat de arbitrale beslissing het kantelpunt van de wedstrijd bleek waardoor Real Madrid in plaats van Manchester United de kwartfinale van het toernooi haalde was dat blijkbaar niet.