Spring naar de content

Vergeet de Harlem Shake, doe de kamehameha

Een hype is een hype omdat het een hype is. En daarom is de Harlem Shake, amper twee maanden nadat het een wereldwijde trend geworden is, alweer hopeloos ouderwets.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Nee, dé trend van dit moment is de kamehameha. Kamehameha is afkomstig uit Japan (hoe kan het ook anders) en is geïnspireerd op de tekenfilm Dragon Ball Z. Even voor de nitwits: Dragon Ball Z is een Japanse animatieserie die met name in de beginjaren van dit millennium enorm populair was onder de Nederlandse jeugd. De serie gaat over Son Goku en kornuiten die de aarde en enkele imaginaire planeten tegen het kwaad moeten beschermen. Een klassiek verhaal. Ze maken daarbij gebruik van hun bijzondere krachten.

Maar wat is ‘kamehameha’? Dragon Ball Z heeft sinds enkele jaren een eigen Wikipedia-netwerk waar elk begrip uit de serie wordt verklaard. Zo ook kamehameha. Ik citeer: “Kamehameha (vertaald: Schildpad Vernietiging Straal) is de bekendste en eerst gebruikte energiestraalaanval van de Dragon Ball-reeks.” En dat verklaart dan ook gelijk de nieuwste internethype: één persoon staat in het midden en staat in de aanval, één of meerdere personen daaromheen worden op hetzelfde moment weggeblazen door de zogenaamde vernietigingsstraal.

Waarom het maken van foto’s van een kamehameha-aanval in 2013 een hype is geworden is een groot raadsel. Maar ach, is elke hype dat eigenlijk niet?

Hier zijn meer foto’s te vinden.

Kamehameha in Dragonball Z