Spring naar de content

Emotionele New York Times: ‘Beatrix, we zullen je nooit vergeten’

We kennen de New York Times als een zakelijke krant die de heersende macht streng controleert. Een krant die twee dagen voor de troonswisseling een essay van Arnon Grunberg afdrukt met de kop Ditch the King. Hire an Actor. Een krant ook die de eenzame anti-monarchist Hans Maessen aan het woord laat (cynisch: “Even republicans like a good party“).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Daarom was de verbazing groot toen we een dweperig fotoverslag aantroffen op de site van de NY Times. “Never was a royal hair out of place,” schrijft blogger Andy Newman onder een foto van Beatrix. Grapje, misschien?

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Nee. De man is serieus. Verder scrollend blijkt Newman bij elke foto emotioneler te worden over het vertrek van de koningin. “Farewell, Beatrix,” schrijft hij onder een foto. Om pathetisch te eindigen met: “We will never forget you.

Iets te veel genoten van de de Oranjebitter, Andy?