Spring naar de content

TV-week: Sacha de Boer, Heleen van Royen en Patricia Paay

Niet vaak gebeurt er zo belachelijk veel in een week. HP weet niet hoe het met u zit, maar wij zijn nog enigszins aan het herstellen van al het vrouwelijk schoon dat ons de laatste dagen werd voorgeschoteld. We mogen dan misschien tegenwoordig een koning hebben; het was de week van de vrouwen. Het begon met Koningin Maxima, in al haar oogverblindende japonnen, en het eindigde met Patricia Paay.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Olga Kortz

Sacha de Boer
Ondertussen was het ook de laatste week van Sacha de Boer. Eigenlijk had ze al eerder willen gaan. Maar toen Sacha hoorde dat Beatrix zou aftreden, bleef ze zelf nog even in het zadel zitten. Vrijdag ging Sacha dan ook. Emotioneel nam ze afscheid. Ze bedankte iedereen voor de lieve kaartjes. En ze bedankte ook de mensen uit het Caribische gebied.

Bij HP waren we het Caribische gebied een beetje vergeten. Maar vanaf het moment dat commissaris van feest Hans Wijers werd geïnstalleerd, en het Caribische gebied ook nadrukkelijk werd betrokken bij alle voorbereidingen rondom de kroning, heeft iedereen het er opeens weer over. Sacha dus ook. Want Sacha had veel fans in het Caribische gebied. Sacha had überhaupt veel fans. We hopen dat Sacha deze fans zal houden. En dat ze een glansrijke carrière als fotografe tegemoet zal gaan.

Heleen van Royen
Er gaat geen week voorbij zonder Heleen van Royen. Vandaag presenteert zij haar nieuwe roman, De Hartsvriendin, in haar gelegenheidsboekwinkel aan de Warmoesstraat. Vorige week zat Heleen bij Pauw en Witteman en bekende ze een nieuwe dimensie aan haar leven te hebben gegeven.

Heleen is tegenwoordig ook maker van conceptuele kunst. De spiegelfoto is haar kunstwerk. Dat is een foto van haarzelf, gemaakt voor een spiegel. Er is op zijn minst een blote buik te zien. Of een decolleté. Soms is Facebook het niet eens met deze fratsen en wordt Heleen 24 uur van het medium verwijderd. Er komt binnenkort een tentoonstelling van deze foto’s. En een boek. Maar vandaag dus eerst dat nieuwe boek.

Patricia Paay
Wie ook een nieuw boek heeft, is Patricia Paay, een biografie, opgetekend door Bert van der Veer. We lezen dat ze met David Bowie in bed heeft gelegen. En met Waylon. Al heeft Waylon dat al een paar keer ontkend. Een pijnlijke rel, voor beide partijen, zolang we niet weten wie er liegt. Dochter Christina schijnt zeker te weten wie er liegt: Waylon. Christina heeft destijds alle sms’jes gelezen. Hoe dan ook, Patricia vindt dat ‘de seks harder is geworden dan vroeger’. In De Wereld Draait Door zegt ze: ‘Op een gegeven moment ben je vrijgezel, je gaat een beetje daten, mensen kijken echt veel porno. Dingen die leuk voor de camera zijn, maar helemaal niet voor de vrouwen. De mannen gaan geloven dat het zo moet.’ Tot zover volgen we La Paay. Maar dan komt de aap uit de mouw. Ze vervolgt: ‘Ik denk weleens: ‘bedrijven we nu de liefde, of zijn we aan het gymmen? Het is een soort work-out wat je doet.’’ Bedoelt Patricia nu gewoon dat ze wil liggen en verder niets? Misschien moeten we er ons hoofd maar niet te lang over breken. Patricia zal dat met ons eens zijn. Er staat namelijk heel veel meer interessants in het boek dan alleen maar seks, zo zegt ze.

Sander van de Pavert, alias LuckyTV
De beelden van 30 april heeft iedereen inmiddels wel gezien. En wie de beelden niet gezien heeft, heeft daar blijkbaar geen behoefte aan gehad. Hen kunnen we wellicht nog verblijden met deze LuckyTV, waarin koning Willem verslag doet van zijn dag. HP garandeert u een lach. En wenst u verder een zeer prettige TV-week toe!