Spring naar de content

Space selfie: voor 25 dollar een foto van jezelf vanuit de ruimte

Onder het motto ‘Let’s explore the cosmos together!’ wil Planetory Resources een ruimtetelescoop bouwen die gefinancierd wordt met crowdfunding. ARKYD: A space telescope for everyone.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Lisa Bouyeure

Voor slechts 200 dollar (of meer) kan de telescoop al een half uur gebruikt worden en mag je eventuele foto’s mee naar huis nemen. Maar ook aan de minder bedeelden is gedacht: voor een vriendenprijsje van 25 dollar kun je een ‘space selfie’ maken. Je foto wordt geüpload naar een scherm dat zich bevindt aan de buitenkant van de satelliet, waarna je wordt gekiekt met de aarde op de achtergrond. Voor HD betaal je 40 dollar extra. Stel je eens voor – je perfect uitgekristalliseerde duckface, de MySpace-pose. De korrelige maanlandschappen van Photo Booth zijn voorgoed verleden tijd.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Als je na de nodige profielfoto’s nog wat kleingeld over hebt, kun je voor een schappelijke 10.000 dollar een asteroïde naar je laten vernoemen.

Meer dan tienduizend mensen hebben inmiddels enthousiast gereageerd. Het benodigde miljoen is echter nog niet binnengehaald. Voor wie niet weet wat hij met zijn geld moet doen: bijdragen kan nog 31 dagen.