Spring naar de content

Fotoserie: dit is de allercoolste baby ter wereld

De meeste babyfoto’s zijn nou niet bepaald esthetisch te noemen. We hebben allemaal wel zo’n foto waarop je gekiekt wordt terwijl je met een grote snottebel aan je neus, in een fletse oversized trui en dito broek op de schommel zit. ‘Schattig’ zegt je moeder dan, maar zelf hou je van deze foto de rest van je leven een klein trauma aan over.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Dat geldt niet voor de kinderfoto’s van Signhild, het kleine dochtertje van de Zweede fotograaf Emil Nyström. Ook vaderlief Emil kent het trauma van de vreselijke babyfoto’s waaraan je de rest van je leven herinnerd wordt en wilde zijn dochter daar niet mee belasten. Hij kwam op het lumineuze idee om dochterlief in allerlei absurde situaties te photoshoppen. Terwijl ze een banaan eet met chimpansee bijvoorbeeld, achter een vliegtuig aan vliegt en terwijl ze de auto repareert. Niets is te gek voor deze superbaby.

“Ik heb deze fotoserie in het eerste levensjaar van Signhild gemaakt,” zegt de trotse vader. “De foto die zogenaamd op haar verjaardagsfuif is gemaakt (zie onderstaand) is mijn absolute favoriet. We hebben deze foto één maand voor haar eerste verjaardag gemaakt en als uitnodiging verstuurd. Mijn dochter kon natuurlijk nog niet staan, dus heeft mijn vrouw haar vastgehouden en heb ik haar later weggeshopt en alle andere elementen aan de foto toegevoegd. We hebben er nog steeds erg veel plezier om.”

Nyström is van plan om door te gaan met deze fotoserie. “Zo lang ik leuke ideeën heb en ze mee wil werken ga ik ermee door.” En wij balen dat er in onze tijd nog geen Photoshop bestond.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
 
Volg HP/ De Tijd op Facebook