Spring naar de content

Tweede Kamer in rep en roer: moet de Koran weg of niet?

Het is weer een tijdje geleden dat de PVV de Islam bekritiseerde. Misschien zat men zonder inspiratie – dat kennen wij schrijvers maar al te goed -, misschien vond men Europa of de ouderen onder vuur nemen even belangrijker, of hadden ze het gewoon even helemaal gezellig met elkaar.
Maar zowaar was er weer deze week weer iets te doen om de PVV en de Koran, het heilige boek van islamieten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tim Nivard

Het bezwaar
U wist het wellicht niet, maar in de Tweede Kamer ligt op de tafel van de griffier een Koran. Al vele, vele jaren. Er ligt ook een Bijbel, een boek over humanisme, woordenboeken en het reglement van de Tweede Kamer, maar de PVV vond dat de Koran hier niet (meer) tussen hoort: “Dit boek vormt het fundament van de antisemitische, homofobe, vrouwonvriendelijke en gewelddadige ideologie die wij kennen als Islam.” Niet mis te verstane woorden.

Telefoon, Bijbel en Koran (vlnr)

Gevolg
Tweede Kamer voorzitter van Miltenburg bleek het bovendien al tijden een rommeltje op de griffierstafel te vinden. En voor haar werk heeft ze alleen de reglementen maar nodig. Aldus vond de VVD’er het tijd om een ander onderkomen te vinden voor de boeken. Een subtiele manier om een relletje te voorkomen zou je kunnen zeggen, maar dat schoot de PvdA in het verkeerde keelgat. De sociaaldemocraten meenden  dat hiermee op het verzoek van de PVV werd ingegaan, terwijl toch algemeen bekend is dat die partij ‘de pik’ op de Islam heeft. Lang verhaal kort: Van Miltenburg heeft besloten toch maar alle boeken te laten staan.

Tip voor de PVV
En zo kreeg de PVV haar zin niet, maar wist het toch weer even de aandacht op zich te vestigen. Een meer geslaagde streek leverden overigens de Russen deze week. Een Nederlandse man die het drielandenpunt van Noorwegen, Finland en Rusland bezocht werd opgepakt omdat hij, zonder in het bezit te zijn van een visum, welgeteld één meter het Russische grondgebied was ingelopen. Waar een succesvol lik-op-stuk integratiebeleid al niet toe kan leiden.