Spring naar de content

India is nog niet toe aan Heleen Mees: ‘De vrouw praat graag na het copuleren’

In India zijn ze nog niet toe aan feminisme – laat staan aan het predatorfeminisme van Heleen Mees. Dat bewijst een serie artikelen in The Times of India, met een circulatie van 3 miljoen exemplaren de grootste Engelstalige krant ter wereld.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

Aan de gemiddelde Indiër wordt in de serie uitgelegd hoe dat nou werkt, zo’n vrouw. Na de seks vindt de vrouw het bijvoorbeeld fijn om gekust te worden, zo schrijft Biben Laikhuram. De man wil dan graag slapen, maar de vrouw niet. Ze praat graag na het copuleren en wil dan ook nog zoenen. Mannen die een goede relatie willen moeten daar rekening mee houden.

Niet alle vrouwen baden elke dag, zo expliceert Laikhuram (soms vertrouwen ze op deodorant en parfum). Voorts vindt de vrouw het niet leuk als ze ontdekt dat een andere vrouw dezelfde jurk aanheeft, kan ze de hele dag voor de spiegel doorbrengen en heeft ze niet zoveel seks nodig als de man: “Bij vrouwen spelen emoties een rol tijdens de daad.”

In een ander artikel geeft Laikhuram aan waar vrouwen bang voor zijn in bed. Anale seks bijvoorbeeld (“er bestaan vrouwen die niet opgewonden worden van anale stimulatie”). Ook eng: zwanger worden, seks tijdens de ongesteldheid ( “wees geduldig en wacht tot de periode over is”) en seks zonder passie.

Feministen over de pis 
Fijn dat de Indiase man zo veel respect voor de vrouw wordt bijgebracht, zou je zeggen. Daar kan de westerse man nog wat van leren. Toch?

Kennelijk niet. Want feministen buiten India reageerden furieus. “Dit is het domste wat ik ooit heb gelezen,” twitterde Wall Street Journal-correspondente Margherita Stancati. The Huffington Post labelde het eerstgenoemde artikel (over de gewoontes van de vrouw) zelfs als het Worst. Article. Ever.

Doet iemand iets aan de verkrachtingscultuur in India door mannen voor te lichten, is het nog niet goed. Het heeft er alle schijn van dat hedendaagse feministen wel heel gemakkelijk in hun boosheidsreflex schieten. Hoog tijd voor een nieuw artikel van de hand van Biben Laithuram: Hoe Om Te Gaan Met Vrouwen Die Zeuren.