Spring naar de content

Telegraaf maakt reclame voor verboden zalf tegen kanker

De ironie: dagblad De Telegraaf schrijft gisterochtend over een Nederlandse man die op Facebook reclame maakt voor een dubieuze zalf die borst- en huidkanker zou genezen. En dat mag van justitie niet.  Echter: de krant blijkt zelf ook reclame te maken voor deze zalf.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

In de webshop van De Telegraaf is namelijk het boek: Zwarte Zalf, genezing van huid- en borstkanker in de 21e eeuw te koop. Het goedje zelf is in Nederland door de rechter verboden, maar het boek waarin de zalf wordt gepropageerd mag blijkbaar wel worden verkocht.

Ochtendkrant
In de krant wordt melding gemaakt van een Nederlandse man die via Facebook reclame zou maken voor Zwarte Zalf, een mix van kruiden van indianen die diverse soorten kanker zou genezen. Het medicijn werd eind vorig jaar in Nederland verboden omdat het ‘de gezondheid in gevaar zou brengen‘, aldus het Openbaar Ministerie.

Woordvoerder Wilbert Ganz van het IGZ meldt woensdag in het dagblad: “We onderzoeken of het hier gaat om reclame voor een niet toegestaan geneesmiddel, of er sprake is van handel in de zalf of dat er sprake is van een onterechte medische claim bij een niet toegestaan medicijn.”

Benieuwd hoe snel dit boek uit de webwinkel is verdwenen.

Update 16:08 En inderdaad, het boek is sinds deze middag niet meer in de webshop te verkrijgen.

De productomschrijving die in de webshop van De Telegraaf wordt gegegevn zegt genoeg.
De productomschrijving die in de webshop van De Telegraaf wordt gegeven zegt genoeg.

 

Onderwerpen