Spring naar de content

Humor: emotionele Toine van Peperstraten neemt zichzelf op de hak

Het nieuwe voetbalseizoen is van start, de eerste ‘klassieker‘ gespeeld en voetbalminnend Nederland moet het dit seizoen Fox Sports doen. De betaalzender van Rupert Murdoch nam de rechten van de Eredivisie voor een recordbedrag over, wat volgens de opening van het NOS-Journaal een ‘mediarevolutie‘ betekende.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

De geruchten gaan dat Murdoch SBS (deels) wil overnemen en Fox start vanavond bovendien met een nieuw open kanaal. Maar vooralsnog zijn de zondagse samenvattingen gewoon met het bord op schoot bij de NOS te nuttigen, en hoeft de NOS nog niet wakker te liggen van deze revolutionaire ontwikkelingen volgens mediadeskundige Ruud Hendriks.

De enige die tot op heden wakker heeft gelegen van de komst van Fox Sports is ‘emotional bastard‘ Toine van Peperstraten. De voormalige NOS’er koos voor het anchor-schap bij Fox (lees: het grote geld) maar ging bij zijn afscheid van de publieken wel emotioneel lopen doen. En daar houdt de Nederlander niet van.

Op het nationale schavot Voetbal International, waar beulsduo Van der Gijp & Derksen wekelijks individuen en bevolkingsgroepen in stukjes hakt en hun resten aan de Waag hangt, werd er dan ook smakelijk om van Peperstratens emotie gelachen. ‘Andere normen en waarden‘ was het commentaar van het slachtoffer.

Maar gelukkig blijkt ook Van Peperstraten in te zien dat zijn emotionele uitbarsting wel wat overdreven was (want: clubliefde bestaat niet meer in de huidige sportjournalistiek) en beschikt hij over de nodige zelfspot. In het promofilmpje voor de eerste aflevering van Fox Voetbal zien wij een (ietwat doorzichtig) een-tweetje met Jan van Halst, waarin hij de nodige zelfrelativering toont. Als de twee zo goed op elkaar ingespeeld blijken te zijn heeft VI er wellicht een concurrent bij op de maandagavond.