Spring naar de content

Albert Verlinde: ‘Natuurlijk, het is allemaal lucht’

Als kind gooide hij een wereldbol kapot omdat zijn koorgenoten een grotere hadden gekregen. Ja, roddelkont Albert Verlinde (52) bezit ‘een enorm rechtvaardigheidsgevoel’. Deze maand in HP/De Tijd staat Jojanneke van den Berge oog in oog met misschien wel de machtigste man van Het Gooi. ‘Als ik er geen kick meer van krijg, houdt het op.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Lisa Bouyeure

In een vorig leven was hij een klein jongetje dat omkwam in concentratiekamp Auschwitz. Dat is de reden dat hij, zo vertelde een handlezer hem, in het begin van zijn leven wat traag op gang kwam. In zijn jonge jaren leefde hij in een cocon: van buiten de zogenaamde heteroseksuele jongen, van binnen de dromerige tiener die op mannen viel. Aan een weinig florissante musicalcarrière gaf hij de brui toen hij voor de hoofdrol in Les Misérables werd hij gepasseerd door Danny de Munk. Op tv nam hij revanche.

Je maakt vrouwen uit voor ‘miss cellulitis’ (Viola Holt) of hoer (Mariska Hulscher, toen ze na een paar weken huwelijk weer ging scheiden.) Dat laatste vond zelfs je vader te ver gaan.
“Ik denk dat ik 2200 uitzendingen heb gedaan, en er zijn een paar dingen voorgevallen die alsmaar terugkomen. Zoals het hoer-incident, de parkeergaragebeelden waarop Yolanthe vreemdging met Wesley, en Georgina Verbaan die in een café zat te zoenen met een man die niet haar toenmalige vriend Jort Kelder was. Tja. Terwijl als er bij Pauw & Witteman een delinquent zit die een boek zou hebben geschreven over zijn ontvoering van Claudia Melchers en dat hele boek niet blijkt te bestaan, dan hoor je daar nooit meer iemand over. Maar misschien is het een compliment.”

Waar komt die honger naar informatie over bekende mensen toch vandaan?
“Sterren zijn de nieuwe buren in deze tijd van individualisme. Je zult maar eenzaam zijn, dan geeft het toch een dagelijks stukje vrolijkheid. Alsof het je familie is met wie je iedere dag zit te eten. Maar ik hoor ook van harde werkers, politici bijvoorbeeld, dat ze ’s avonds nog even naar Boulevard kijken. Het heeft toch zijn functie op dat vlak. Ontspanning.”

Je roept al heel lang: over een jaar stop ik met Boulevard.
“Ja. Maar nee.” Hij gniffelt. “Ik moet elke hoop de grond in boren bij mensen die in september weer denken: ja maar hij had toch beloofd dat…”

Lees in HP/De Tijd van deze maand het volledige interview met Albert Verlinde. Koop hem in de winkel of sluit hier een abonnement af.