Spring naar de content

Geef Kempi nog een kans

‘Als ik in de schoenen van Lindsay Lohan zou staan, zou ik me ook zo gedragen’, zei een vriendin eens. Ik liet haar woorden tot mij doordringen en keek naar haar gezicht. Ze had een sigaret in haar mond. Ze was al een tijdje gestopt met roken. Maar ze had die avond met mij afgesproken en dat blijkt vaak het moment te zijn dat alles geoorloofd is. Ik ben gestopt me daar over te verbazen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Olga Kortz

Ik dacht er nog wat langer over na en ik vond dat die uitspraak ook op mij betrekking had. Als ik Lindsay Lohan was geweest, had ik mij ook zo gedragen. Misschien gedraag ik me af en toe zelfs al een beetje als Lindsay Lohan, zonder haar te zijn, wat nog erger is, dacht ik. Ik vertelde dat tegen mijn vriendin, en ze zei dat ik dat niet mocht denken. Maar dat ik onder de druk zou bezwijken, daar kon zij zich wel iets bij voorstellen. ‘Het is heel knap als je je wel kan handhaven’, zei ze.

Andere Lindsay Lohans
Ik dacht aan andere Lindsay Lohan-figuren. Britney Spears. Toch wel de Lindsay Lohan avant la lettre. Amanda Bynes. Badr Hari. Badr Hari was de enige Nederlandse Lindsay Lohan die ik zo snel kon verzinnen. Hij zit niet aan de drugs, behalve dan misschien de prestatieverhogende shit, maar dat hij zichzelf continu te gronde richt, daar is inmiddels genoeg bewijs voor verzameld. Het is de reden waarom ik steeds team Badr bleef. Ik heb een zwak voor tragische helden. Voor de tekortkomingen van een ster.

Kempi
Inmiddels heb ik Badr ingewisseld. Voor iemand die ik bijna vergeten was. Gelukkig herinnerde de actualiteit me weer aan hem. Kempi. Toen ik Kempi voor het eerst zag, was ik meteen verkocht. Misschien omdat ik een zwak voor donkere mensen en hun namen heb, misschien om wat hij kan. Kempi kan zingen. Hoe zeer ik ook op vechtjassen val, muziek is voor mij toch nog steeds de hoogste kunst. En Kempi is hardcore. Kempi heeft zijn ex gemolesteerd. Bij Badr bleef het bij verdenkingen. Badr zat in de gevangenis. Kempi werd gearresteerd in de gevangenis. Ik wil niets romantiseren. Maar als ik dan een clip van Kempi kijk, kan ik niets anders dan dit hedendaags tragisch figuur in gedachten steunen. En hopen dat hij nog een kans krijgt.

Onderwerpen