Spring naar de content

Wime Dumingos: de nieuwe Mauro

Mauro, wie kent hem niet (meer)? In oktober 2011 kreeg hij nationale en zelfs internationale faam door zijn uitzettingszaak. Omdat Mauro al jarenlang in Nederland woonde, nagenoeg perfect ingeburgerd was, maar waarschijnlijk vooral omdat de zaak zo ontzettend veel media-aandacht kreeg, mocht hij in Nederland blijven wonen. Eerst tijdelijk, maar sinds maart heeft hij ook zijn definitieve verblijfsvergunning op zak.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Nivard

Soortgelijke zaak
Mauro is klaar, tijd voor een nieuwe Mauro. Dat zou zo maar eens de 22-jarige Wime Dumingos kunnen zijn, wiens situatie in veel opzichten lijkt op die van Mauro. Ook Wime kwam op 10-jarige leeftijd vanuit Angola naar Nederland, ook hij is goed ingeburgerd en ook bij hem werken alle regeltjes net tegen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Zo kwam hij in 2007 net niet in aanmerking voor het generaal pardon, omdat hij een paar maanden te kort in Nederland woonde. Een andere keer kwam zijn aanvraag door een wisseling van de voogdij een paar maanden te laat binnen. Inmiddels is hij een half jaar te oud om in aanmerking te komen voor het kinderpardon. En juist dit kinderpardon is destijds ingesteld door minister Leers naar aanleiding van de zaak-Mauro.

Media-aandacht
De vraag is echter: waar blijft nu de media-aandacht? Daar waar Mauro binnen de kortste keren viral ging, suddert deze zaak redelijk geruisloos door. En dat terwijl Wime inmiddels in een detentiecentrum in Rotterdam zit en zijn ticket terug naar Angola al gereserveerd is voor 4 oktober. Staatssecretaris Teeven heeft toegezegd zich over de zaak te buigen, maar zonder media-aandacht lijkt Wime redelijk kansloos.

Tekenen voor de petitie ‘Wime moet blijven’ doet u hier.