Spring naar de content

De movember van Sabia en Yolanthe

Hamburg, vrijdagmiddag in een luxe schoonheidssalon. Sabia Engizek komt binnen. Ze heeft samen met haar BFF Yolanthe een extra lange combisessie geboekt. Yolanthe staat buiten nog even met de aanwezige pers te praten. Ze is inderdaad best wel veel afgevallen, zegt ze, maar dat komt omdat Wes tegenwoordig haar personal trainer is. En met Wes verlaat je de sportschool niet zonder alles gegeven te hebben. Zelf geeft Wes de afgelopen weken ook weer alles. Wat Yolanthe met hem gedaan heeft dat Wes opeens weer in vorm is, wil de pers weten. “Niet zo veel,” lacht ze. “Ik geloof in Wes, ik ben daar heel traditioneel in. Een vrouw staat haar man bij. Dat is onze kracht.” Yolanthe geeft de fotografen nog wat handkusjes, daarna gaat ook zij de salon binnen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Olga Kortz

Bild
“Look at you!” roept ze als ze Sabia ziet. Zonder jaloezie kijkt ze naar het beginnende buikje. Sabia legt meteen de Bild opzij. Bild heeft groots uitgepakt met Sylvie op de cover. Sylvie wenst Sabia en Rafael veel geluk toe, is de samenvatting van het artikel. Verder gaat Sylvie zich helemaal op zichzelf concentreren. En op Damian. Sabia heeft het vol medelijden gelezen.

“Look at you!” roept Sabia terug. De vrouwen omhelzen elkaar, gaan even met hun handen door elkaars haren en complimenteren elkaar nog een paar keer.

De dames mogen de behandelkamer binnen.
“Lekker hoor,” zegt Yolanthe.
“Zalig dit,” zegt Sabia.
“Ben je niet misselijk ’s ochtends?” vraagt Yolanthe.
“Het gaat wel,” zegt Sabia. “Ik denk dat Syl iedere ochtend misselijker op staat.”
De vrouwen lachen. De schoonheidsspecialistes lachen met ze mee. Zoals ze gisteren nog met Sylvie en Touriya Haoud hebben meegelachen toen het over Yolanthes sieradenlijn ging. “Een eigen sieradenlijn betekent dat je op tv mislukt bent,” had Sylvie gesteld. Iedereen was het roerend met haar eens geweest.

Snorren
De dames worden eerst geharst. Eerst de vervelende dingetjes. Dat hoort er ook bij.
“Het is movember,” zegt Yolanthe dan.
“Ik heb daar wel even bij stil gestaan. Dat wij het zo goed hebben. En andere mensen niet.”
Sabia zwijgt. Heeft ze Yolanthe verkeerd verstaan?
“Het betekent dat je je snor moet laten staan,” zegt Yolanthe.
Sabia zwijgt.
“Ik vind het heel belangrijk om bij die dingen stil te staan,” zegt Yolanthe.
“Mijn snor laten staan?” zegt Sabia nu.
“Ja. Zodat je kan zeggen dat je iets gedaan hebt deze maand.”
“Wat hebben we gedaan dan?” vraagt Sabia.
“Onze snor laten staan, schat. Zodat de mensen zien dat je nadenkt over dingen. Die hormonen maken je wel een beetje warrig.” Yo lacht kirrend zoals alleen Yo dat kan.
“Door mijn stichting sta ik er gewoon meer bij stil,” besluit ze.

De dames sluiten hun ogen. Een paar uur later staan ze de pers te woord. Yo zegt dat ze het lief vindt dat ze al die uren in de kou op hen gewacht hebben. Ze geven de fotografen een paar handkusjes voordat ze hun auto’s in stappen. De volgende dag sieren twee onberispelijke gezichtjes alle covers.