Spring naar de content

De Narrative maakt elke minuut stiekem een foto voor je

Vindt u het ook zo erg dat er geen foto’s zijn van de eerste keer dat u uw geliefde zag en dat u het nu slechts moet doen met een slappe herinnering? Niet getreurd, want met de aanstormende Narrative is iedereen straks de hele dag foto’s aan het maken. In het geniep.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

De Zweed Oskar Kalmaru had een idee: een cameraatje ontwikkelen dat automatisch elke minuut een foto maakt. U klikt het eenvoudig op uw kleding met een clip. Aan het eind van de dag worden de foto’s verzameld in een app en krijgt u een keurig overzicht van de dag. De Narrative dus. Superhandig voor fotofreaks die niets aan de romantiserende herinnering van het menselijk brein willen overlaten, maar het liefst hun gehele leven terug willen zien op de gevoelige plaat zodat ze die miljoenen foto’s straks lekker in het bejaardentehuis kunnen terugkijken.

narrative-clip-collar-lead
(Via)

Het klinkt voor veel mensen wellicht wat absurd, maar de Narrative heeft al een grote groep mensen enthousiast weten te maken. In een mum van tijd werd er met de website Kickstarter een bak geld opgehaald om het apparaat te ontwikkelen. Het vereiste bedrag werd in veelvoud behaald, dus dat de Narrative er gaat komen staat wel vast. Het mooie is dat veel momenten worden vastgelegd die normaal gesproken nooit gefotografeerd worden. In plaats van de standaard geposeerde foto’s bij feestjes en hoogtepunten in het leven worden ook momenten uit het dagelijks leven vastgelegd. Dat die momenten ook poepen, acht uur lang op kantoor zitten en filerijden zijn, maakt dan niet uit. Niet een samenvatting van de hoogtepunten, maar je echte leven wordt bijgehouden.

De Narrative heeft wel een minpunt: mocht het apparaatje echt een succes worden, dan worden er nog meer foto’s gemaakt van allerlei random gebeurtenissen dan nu al het geval is. Handig als bewijsmateriaal bij misdrijven, jammer voor de privacy. Niet alleen de huidige beveiligingscamera’s maar ook die passerende vrouw kan u straks zomaar hebben vastgelegd zonder dat u het doorhad.

Dus uw leven was een grote aaneenschakeling van teleurstellingen? Met de Narrative heeft u in elk geval de foto’s nog om het eens terug te zien.