Spring naar de content

Exclusief: smullen met Wes en Yo!

Wesley en Yolanthe houden niet van de prostitutie. Daarom zijn zij in zee gegaan met tv-kok Matthijs Vrieze. Matthijs heeft speciaal voor de stichting van Yolanthe, die zich inzet tegen het prostitueren van meisjes, een kookboek geschreven. Met de opbrengst van dit boek zullen meisjes worden bevrijd uit de prostitutie. En mensenhandelaren en pooiers vervolgd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Olga Kortz

Het kookboek heet Feelgood Food en bevat dertig recepten. Froukje de Both, Jim Bakkum en Glennis Grace hebben de gerechten voorgeproefd en waren er erg over te spreken. HP kreeg de primeur en mocht het favoriete gerecht van Wesley en Yolanthe voorpubliceren!
Ook HP is enthousiast. Dit kookboek misstaat niet naast Larousse, Jamie en Nigella. Wij zijn fan! Proef zelf maar.

“Wij, Wes en Yo, zijn natuurlijk een heel multicultureel setje. Yo groeide op op Ibiza, Wes in de Utrechtse volkswijk Ondiep. Yo heeft in Volendam gewoond (maar begin daar niet over tegen Wes, Wes houdt niet van vis, alleen van sushi), samen woonden we in Madrid, toen in Milaan, nu wonen we in Istanbul, Turkije. We hebben veel allochtone vrienden. Het is logisch dat je al deze invloeden terugziet in onze recepten.”

Wesleys favoriet: döner kebab
Döner kebab is een gerecht met lamsvlees. Lamsvlees bevat vitamine B12, en 18 gram eiwit per 100 gram. Belangrijk voor de spieren. Je kan ook kebab maken met kip, kalkoen of kalfsvlees. Varkensvlees raad ik af, daar krijg je acne van.
In Utrecht at ik na het voetballen in de kooi op straat graag een broodje kebab, of een hele schotel, met friet en salade erbij. Voor de carbs en de vitamines.
Voor mijn laatste verjaardag heb ik zo’n roterende stang gekregen, waar ik mijn eigen kebab aan kan grillen. Ik heb er elke dag plezier van. Ik heb er ook een elektrisch snij-apparaat bij gekregen, met mijn initialen erop, om het vlees eraf te snijden. Eigenlijk zijn cadeaus voor in de keuken de leukste cadeaus, omdat je ze zo vaak kan gebruiken. Ik kruid het vlees met kebabkruiden, en serveer het met tomaat, ui en ijsbergsla. Lekker op een pitabroodje, maar zelf eet ik het dus het liefst met friet. Smullen!

Yolanthes favoriet: Hierbas
Hierbas is het digestief van Ibiza. Iedereen drinkt het na het eten. Je maakt het heel gemakkelijk zelf. Neem een goede fles anijslikeur. Voeg kruiden naar smaak toe, zelf gebruik ik altijd tijm, venkel, rozemarijn, lavendel, eucalyptus, kamille, munt en citroen. Maar andere kruiden kunnen ook. Als het maar goed intrekt. Hierbas is een ware smaaksensatie, en met zoveel aroma’s in je mond heb je verder de hele dag het gevoel dat je goed mediterraans getafeld hebt. Ideaal. Op die manier kun je je dieettechnisch wel een paar glaasjes permitteren!

Het kookboek is onder meer te koop bij Albert Heijn en kost €16,95.