Spring naar de content

Liefdesles van Nando: doe er uw voordeel mee

We kunnen het onszelf natuurlijk moeilijk maken. Alle kroegen, feestjes, sportclubs en datingsites afspeuren naar de ware liefde. En als we die eenmaal gevonden denken te hebben, dan spelen we hard to get. Want té lief en leuk zijn, dat is niet cool.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Carlijn Teeven

Maar Nando weet wel beter. Hij was dinsdagavond te zien bij The Undatebles, een programma waarin jongeren worden gevolgd die het vanwege een lichamelijke of verstandelijke beperking moeilijk vinden om te daten. Nando, die achttien jaar is en het syndroom van Down heeft, had één missie: verliefd worden.

Hij zocht gewoon een lief en leuk vriendinnetje. En hij hadl één belangrijke eis: het meisje mocht géén staartjes hebben, en droeg haar haar bij voorkeur kort.

Dus werd hij door zijn datingcoach meegenomen naar de disco. En daar zag hij haar al snel: Jilian. Er werd gedanst en de twee wisselden telefoonnummers uit. Niet veel later volgde een eerste date in een chic restaurant.

En van dat gesprek (van 35.36 tot 39:40) kunnen de meeste mensen nog heel wat opsteken:

Nando: Ik heb iets meegenomen omdat ik je zo lief en zo leuk vind.
Jilian: Bedankt, wat lief. Ik ben vereerd. Je bent geweldig.
Nando: Jij ook.
Jilian (pakt zijn hand): Hoe was het met jou?
Nando: Goed. Ik vind je echt lief.
Jilian: Ik ook van jou.
Nando: Wat voor hobby’s heb je eigenlijk?

Jilian, even later: Ik heb van je gedroomd en ook aan je gedacht
Nando: Toen ik in bed lag, dacht ik ook aan één iemand en dat ben jij.

De twee proosten. Nando: Op onze gezondheid!
De tafel wordt afgeruimd

Jilian: Wil je alsjeblieft verkering met mij samen?
Nando: Wauw. Gaat het niet een beetje snel?

Héél even vrezen we dat de date tóch geen happy end krijgt, maar gelukkig voegt Nando dan snel toe: Ik wil wel graag verkering met je, dat wel. Maar zullen we eerst even rustig aan doen en elkaar leren kennen voordat we nog een stap verder gaan?

En dat vindt Jilian prima. De tortelduifjes nemen afscheid met een piepklein kusje. Nando is ‘smoor- en smoor- en smoorverliefd’. Zo kan het dus ook.

Onderwerpen