Spring naar de content

Het is de week van excuses eisen én krijgen

Wat hebben Jack Spijkerman, Gordon, Daphne Bunskoek en Maxim Hartman met elkaar gemeen? Ze zijn de afgelopen week allemaal in het nieuws geweest vanwege ‘foute’ grappen. En van alle kanten worden op hoge poten excuses geëist.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

Even een snelle recap: Daphne Bunskoek haalde in haar RTL-programma Volgende Week de slavernij erbij toen het ging over de vermissing van de staf van Sinterklaas. Een paar dagen later bood ze haar excuses aan nadat een site van de VARA een handjevol boze reacties had geherpubliceerd.

Asha ten Broeke moest het vorige week ontgelden bij de mannen-tv van GeenStijl. Presentator Maxim Hartman noemde de feminist “fokking lelijk”, en daarom zou ze haar “bek” moeten houden. Ook hij maakte excuses aan Ten Broeke, een klein beetje dan, gisteren in Maxim Live: “Je bent lelijk, maar je mag gerust praten.” Bovendien is ze gewoon welkom op de bank. Zo, die fittie is ook weer opgelost.

Schermafbeelding 2013-11-22 om 14.36.57

Zanger en entertainer Gordon heeft nog geen excuses gemaakt voor zijn flauwe grappen aan het adres van een Chinese deelnemer tijdens Holland’s Got Talent, maar de heren van Flabber.nl hebben wel alvast excuses aangeboden in een Engelstalige video, bedoeld voor de rest van de wereld (met name de Chinezen zijn woedend op Gordon).

Nu hoeft alleen RTL-man Jack Spijkerman nog excuses te maken voor zijn opmerking tegen RTL Late Night-presentator Humberto Tan. Hij zei begin deze maand tegen Tan toen hij door hem werd verbeterd: “Mijn hemel zeg, niet alleen donker maar ook nog dom.” O ja, en als we toch bezig zijn, kunnen de heren cabaretiers van de VARA ook even met excuses over de brug komen? Hebben we dat ook weer gehad. Goed weekend!