Spring naar de content

Tweelingen die geen familie van elkaar zijn, deel twee

Ongeveer een jaar geleden lieten we al enkele portretten zien die de Canadese fotograaf Francois Brunelle had gemaakt van twee totaal verschillende, doch bijna identieke mensen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Brunelle kwam er na jaren fotograferen achter dat iedereen op deze wereld wel een dubbelganger heeft. Maar ja, vind die maar eens tussen al die zeven miljard mensen. Hij plaatste twaalf jaar geleden een oproep op zijn website: stuur een foto van jezelf en ik zoek je evenbeeld. Mede door de massale aandacht van de media stuurden duizenden mensen hun foto’s en gegevens in, en dat resulteert al in tig matches.

De fotoserie I’m Not a Look-a-like is echter nog lang niet af: de Canadese fotograaf, die zelf een sterke vergelijking vertoont met Mr. Bean, is nog steeds op zoek. Het doel: tweehonderd dubbelportretten. Soms wonen dubbelgangers bij elkaar in de stad, een enkele keer zijn ze zelfs met elkaar getrouwd, zegt Brunelle, en weer een andere keer wonen de twee ‘gelijken’ duizenden kilometers bij elkaar vandaan en moet hij de hele wereld over reizen voor die ene foto.

Nog steeds vindt hij de gelijkende gelaatstrekken van twee vreemden, twee mensen die elkaar tijdens de fotoreportage voor het eerst ontmoeten, fascinerend. En met hem velen. En wij maar denken dat ieder mens uniek is. Ammehoela.

 

Brunelle1 Brunelle2 Brunelle3 Brunelle4 Brunelle5 Brunelle6 Brunelle7 Brunelle8 Brunelle9 Brunelle10

Hier vindt u deel één van deze serie.