Spring naar de content

Tamar Rozenblat schildert met haar handen

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Tamar Rozenblat uit Amsterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Laatbloeier Tamar Rozenblat (Petach Tikva, 1966) had al een hele carrière achter zich liggen (meer dan twintig jaar fotografie- en schilderervaring, diverse exposities) toen ze in 2009 begon aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam, alwaar ze dit jaar is afgestudeerd. Het schilderen zat haar altijd al in de vingers, alleen kreeg zij de kans niet om in haar jonge jaren een gedegen opleiding te volgen. ‘Ik ben blij dat ik als veertigplusser toch nog naar de academie ben gegaan’, zegt ze. ‘Het heeft mijn horizon verbreed en mijn werk wat meer ruggengraat gegeven.’

Over haar werk
“In het laatste jaar van mijn opleiding ben ik gaan experimenteren op grote doeken, en dat bevalt me uitstekend. Ik begin eerst met het in grote lijnen uitzetten van de compositie. Vervolgens smeer ik met mijn handen dikke klodders acrylpasta over het doek. Pas later pak ik kwast en penseel – enkel om finesses aan te brengen.

“In mijn werk probeer ik meerdere werelden bij elkaar te brengen. Zoals daar zijn: het zichtbare en het onzichtbare, verschillende gedachtebeelden, natuur en natuurkunde. Maar ook muziek vervult een belangrijke rol in mijn werk. Het brengt me op andere gedachten, wekken nieuwe beelden bij me op. Die impulsen, die vind je als het goed is allemaal terug.

Meer werk van Tamar Rozenblat op aanvraag.

A&T 670 pix
A & T
bijlmeer2 670 pix
Bijlmeer I
Bijlmeer4 670 pix
Bijlmeer II
Bijlmeer Amsterdam 670 pix
Bijlmeer III
Bijlmeer 670 pix
Bijlmeer IV
black snow 670 pix
Black snow
Mitakuye Oyasin’ 670 pix
Mitakuye Oyasin’
n.t. 670 pix
N.T.
response 670pix
Response
IMG_8286 670 pix
Overzicht

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  Volg HP/ De Tijd op Facebook