Spring naar de content

Terugblik: Rambam infiltreert bij Astro TV

“Aartsengel Michaël, Aartsengel Michaël, wil je me helpen? Aartsengel Michaël, wil je helpen met je gouden zwaard?” Rambam legde gisteravond in de eerste aflevering van een nieuw seizoen pijnlijk bloot wat we eigenlijk allemaal al wisten: de ‘mediums’ van Astro TV zijn een stel ladelichters.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Lisa Bouyeure

Toch blijft een select groepje goedgelovige ongeluksvogels voor 90 cent per minuut de deskundigheid van de mediums, readers en tarotisten raadplegen. Presentator Ronald Snijders belt voor een consult en doet zich voor als de zwaar depressieve Hans. “Ik werk zelf altijd met engelen” vertelt het medium. Maar in het geval van Hans zijn enkel de hemelbewoners niet zaligmakend. Om fysiek wat meer in balans te komen, is er ook een aantal producten op basis van magnesium, kokosolie, koninginnengelei en pure roomboter nodig, te vinden op de website van het medium. Kosten van het gesprek: 70 euro.

Ook met probleemhuisgenoot Willem Frederik weten ze bij Astro TV wel raad. Willem Frederik heeft ontzettend veel vraagtekens, aldus een bezorgd medium. Hij voelt zich afhankelijk en de relatie is niet gelijkwaardig. Maar hij is ook egoïstisch, dus op een bijdrage in de huur hoeft de beller niet te rekenen. De uitvreter! Zou de paragnost dan toch weten dat Willem Frederik een hamster is? Hoe dan ook, kosten van het gesprek: 70 euro.

Groter dan Het Riagg
De directeur van Astro TV praat de hoge kosten goed. In de zorgverlening ben je je 100 euro zo kwijt, dus een telefonisch consult met een van de mediums is relatief goedkoop. Waar voor je geld. Daarnaast zijn ze 24 uur per dag beschikbaar én groter dan het Riagg.

Presentator Lars Gierveld besluit te solliciteren naar een baan bij de zender. Hij presenteert zich als gekwalificeerd soundmapper Aaron Rampal. De eerste sollicitatieronde, een telefonische reading met het hoofd paranormale personeelszaken, komt hij met gemak door. Na de tweede ronde, waarin hij typische Astro TV-trucjes toepast, tekent hij een contract. Hoera. Vanaf nu mag ook hij zijn zelfverzonnen paranormale discipline toepassen op bellers met psychische problemen en schulden.

“Het wordt pas echt feest met een geest”
Na een tijdje soundmappen is Aaron Rampal er wel klaar mee, maar hij wil graag nog iets terugdoen voor Astro TV. Dulce Maria, een van de gezichten van de zender en naast medium en paragnost ook gediplomeerd holistisch therapeut en gecertificeerd Rebirther, wordt uitgenodigd om een reading te doen. Rambam trekt de trukendoos open en tijdens het gesprek vallen glazen spontaan kapot en doemt de geestesverschijning van een dode oom op achter een raam. “Dat gebeurt vaker als ik ergens ben”, zegt Dulce Maria droog. “Spirit world!” roept ze om de geesten tot rust te manen. En daar zit het knelpunt. Want is Dulce Maria een genadeloze oplichter of zelf een goedgelovige ongeluksvogel?