Spring naar de content

Oh, ironie. Eenheidspartij wil… gescheiden zwemmen

Oh, ironie. De islamitische Partij van de Eenheid wil het gescheiden zwemmen weer invoeren in Den Haag.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Nog meer ironie: Arnoud van Doorn, een van de twee lijsttrekkers van de Eenheidspartij, was eerst een felle anti-islampoliticus namens de PVV van Geert Wilders, nu wil uitgerekend hij islamitische regels in het openbaar nageleefd zien.

In het gisteren gepresenteerde verkiezingsprogramma komt de Haagse partij, die overigens ook mee wil doen in Amsterdam en Zwijndrecht, met dat voorstel. Voor (islamitische) vrouwen is het namelijk maar vervelend om samen met mannen het zwembad te moeten delen. Daarom een strikte scheiding van man en vrouw: “Zo kunnen de vrouwen die zich niet prettig voelen in een bad met mannen, ook weer gaan zwemmen,” aldus de Eenheidspartij.

De gelijkwaardigheid van man en vrouw staat niet meer hoog in het vaandel van de eens zo verlichte Van Doorn, dat is wel duidelijk. What’s next? Gescheiden stranden, om de vrouwen die willen zonnen tegemoet te komen? Gescheiden supermarkten, waar alleen brave huisvrouwen boodschappen mogen doen? Gescheiden onderwijs, zodat de meisjes in de klas niet meer worden afgeleid door de jongetjes?

Wie zich afvraagt hoe groot de kans is dat de Eenheidspartij het voorstel erdoorheen krijgt om de vrouwen van de mannen te scheiden in het zwembad… geen zorgen. Het zal waarschijnlijk zo’n vaart niet lopen, want de kans daarop is nihil. Ten eerste omdat de partij van Van Doorn niet meer dan één zetel haalt in de gemeenteraad en ten tweede omdat er werkelijk niet één Haagse partij is die zou willen samenwerken met een partij die eist dat er wordt gediscrimineerd in het zwembad.

Tenzij de gehele PVV-fractie zich na de komende verkiezingen bekeert tot de islam, natuurlijk.