Spring naar de content

Een fucking korte samenvatting van The Wolf of Wall Street

Een bezoekersrecord heeft het nog niet gebroken, maar The Wolf of Wall Street van regisseur Martin Scorsese gaat wel de geschiedenisboeken in als de film waarin het vaakst ‘fuck’ wordt gezegd. Maar liefst 506 keer. Bijna drie keer per minuut.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

In onderstaande video wordt al dit gescheld in minder dan vijf minuten samengevat. Fucking awesome. Maar waarom eigenlijk? Wat maakt het vierletterwoord zo bijzonder dat u, ik en miljoenen anderen een kleine vijf minuten van onze spaarzame tijd besteden aan het bekijken van een filmpje waarin meer dan vijfhonderd keer achter elkaar hetzelfde woord wordt gezegd?

In de documentaire FUCK (hier in zijn geheel te bekijken) gaat regisseur Steve Anderson op zoek naar het antwoord op de vraag waarom het woord fuck ons zo intrigeert. Hij spreekt met schrijvers, acteurs en regisseurs over de impact van het woord, maar spreekt ook met tegenstanders die het woekerende woord uit willen bannen. De conclusie in het kort: ‘fuck’ bekt lekker, zet een woord of een zin kracht bij en is met name in puriteins Amerika nog steeds een choquerend woord. Op televisie en in films wordt het woord nog steeds gebliept. Maar, zo weten wij allemaal, alles wat niet mag is leuk. Hashtag YOLO. En zeg nu zelf: is het scabreuze woord in de titel ook niet stiekem de reden dat u op dit fucking stukje heeft geklikt? Het zij u vergeven.