Spring naar de content
bron: scoop

‘Scoop’ is bij vlagen spannend en soms slaapverwekkend

De nieuwe Netflix-film Scoop, over het beruchte tv-interview van prins Andrew op de BBC, blijkt lang niet zo geweldig als aan de Nederlandse talkshowtafels werd verkondigd. Kemal Rijken bekeek de film en komt tot de conclusie dat de makers behoorlijke kansen hebben gemist.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Kemal Rijken

De Netflix-film Scoop kwam de afgelopen twee weken volop aan bod in de Nederlandse media en daarbuiten. De verfilming van de aanloop naar en het interview met de Britse prins Andrew over zijn omstreden vriendschap met de veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein werd in menig talkshow lovend besproken. 

Hoe zat het ook alweer? Prins Andrew – volgens velen het lievelingskind van wijlen koningin Elizabeth II – onderhield jarenlang een vriendschap met Jeffrey Epstein en diens vriendin Ghislaine Maxwell, die later in de VS veroordeeld werd voor seksuele uitbuiting. Nadat Epstein voor de tweede keer achter de tralies verdween, beroofde hij zichzelf in augustus 2019 van het leven. Vervolgens richtten alle ogen zich op Andrew, van wie een foto met Epstein circuleerde naast verschillende aantijgingen. Zo beschuldigde de Amerikaanse masseuse Virginia Giuffre hem ervan haar te hebben verkracht toen zij zeventien jaar oud was.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap