Spring naar de content

De man en zijn 35.000-delige Star Wars-verzameling

Star Wars-cornflakes, ruimtelandschappen van Lego, action figures van Chewbacca, Obi-Wan Kenobi en Luke Skywalker, de helm van Darth Vader en nog veel meer Star Wars-gerelateerde types, voedingsmiddelen en hebbedingetjes. Stuk voor stuk spullen waar u ongetwijfeld al uw hele leven zonder heeft gekund.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Zo niet James Burns, de trotse eigenaar van 35.000 (!) Star Wars-snuisterijen. Sinds de laatste aflevering van Collectaholics, een serie over extreme verzamelaars die BBC Two momenteel uitzendt, geniet hij bescheiden bekendheid.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

“Hoe kun je dingen nog terugvinden?” vraagt de interviewster bij de zoveelste volgestouwde kamer met spullen. “Oh, dat kan ik niet. Obviously“, zegt Burns lachend. Hij begon met verzamelen toen hij zeven was.

Bier en dieren
Andere slachtoffers van verzamelwoede die in het programma voorbijkomen hebben hun huizen gevuld met duizenden blikken Engels bier, het complete taxidermische dierenrijk, ontelbare peper- en zoutstellen en een aanzienlijke hoeveelheid antieke potten.

Hieronder ziet u – een fractie van – Burns’ verzameling, BBC-foto’s via:

star4 star3 star2 star1

Onderwerpen