Spring naar de content

Vergeet drank: alcohol in poedervorm is de toekomst

Een zakje Vodka, Mojito, Tequilla of Lemon Drop. Dat is een stuk makkelijker mee te nemen dan een fles van het alcoholhoudende goedje, moet Mark Philips gedacht hebben. De Amerikaanse uitvinder kwam op de proppen met Palcohol. Dat is alcohol in poedervorm. Beetje water erbij en je cocktail is klaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jesse Voorn

In de kroeg hoef je voortaan alleen nog maar met een zakje poeder naar de bar te lopen en wat water te bestellen. Vervolgens meng je het en kan het opgedronken worden alsof je een fles Jack Daniels aan je lippen zet. Ook kun je makkelijker dronken worden op plaatsen waar je eigenlijk niet mag drinken: het is makkelijk mee te nemen en niemand ziet het als je het discreet in je drankje doet. Voor wie echt snel dronken wil worden: het kan ook gewoon opgesnoven worden. Binnen vijf minuten lallend over straat. Of het net zo lekker smaakt als het echte werk is natuurlijk nog maar de vraag.

ANP640

In Amerika is men al aan het warmlopen voor deze zogenoemde ‘powered alcohol’. Mark Philips wil dat zijn Palcohol in de herfst in de winkels ligt. De Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau in Amerika keurde het product eerst goed, maar heeft die goedkeuring weer ingetrokken. Er zou iets mis zijn met de etiketten. Het bedrijf heeft de etiketten inmiddels aangepast en verwacht binnenkort alsnog toestemming te krijgen. De technologie achter palcohol is overigens niet echt nieuw. Studenten uit Nederland hadden in 2007 een soortgelijk middel bedacht: Booz2Go. Het is dan ook niet moeilijk om het goedje zelf te maken.

Onderwerpen