Spring naar de content

Berlusconi-praktijken: 50Plus zet supermodel op de kieslijst

Is Toine Manders, lijsttrekker van de Europese 50Plus, de Nederlandse Silvio Berlusconi? Daar begint het wel een beetje op te lijken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Zoals Berlusconi er niet voor terugdeinst zich te omringen met jonge knappe vrouwen – en ze zelfs een plekje in het Europees parlement gunt – heeft Manders een supermodel gevonden die op de Europese lijst van 50Plus wilde staan.

Haar naam: Lissette Leegstra, binnen de kringen van de ouderenpartij beter bekend als ‘Miss 50Plus’ (een term die politiek wonderkind Jan Nagel heeft bedacht). Lissette is 22 jaar oud en ze is het jongste lid van 50Plus. En waarschijnlijk ook de knapste.

In het filmpje hieronder presenteert Manders ‘zijn’ kandidaat. Hij surft in het filmpje even naar haar Facebook-pagina, bekijkt wat foto’s van het supermodel en besluit dan: “Nou begrijp ik waarom Jan Nagel haar steevast Miss 50Plus noemt.”

Overigens, en dat wil de partij graag benadrukken, is ze niet alleen supermodel en kandidaat-Europarlementariër; ze studeert ook rechten. Gelukkig maar.