Spring naar de content

NOS doet schokkende ontdekking: WWE worstelen is nep

Houdt u goed vast, ga zitten en neem een diepe teug adem. Want de NOS komt met schokkend nieuws: WWE worstelen is nep. De sport waar Hulk Hogan groot mee is geworden, de sport waar miljoenen Amerikanen helemaal weg van zijn; die sport is nep!  Na het nieuws dat terrassen bij mooi weer drukker zijn dan bij slecht weer, nu dit: hoe heeft dat kunnen gebeuren?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tim Nivard

Uitgelekt script
Op Scribd kwamen een paar dagen geleden foto’s van een uitgelekt script, waaruit blijkt dat de gehele show tot in de laatste details gescript is. Zelfs de tekst van de worstelaars blijkt van tevoren geschreven te zijn, en dat terwijl het altijd overkomt alsof ze het zo uit de mouw schudden. Ook het feit dat elke worstelaar een prachtige verhaallijn volgt is kennelijk niet toevallig. De NOS, zoals altijd scherp op het nieuws, had dit kennelijk totaal niet zien aankomen en concludeert het enig mogelijke: het is nep. Allemaal nep.

Opmerkelijk
Terwijl er wel degelijk iets anders, wel interessants, te vinden is in de foto’s van het script. Het blijkt namelijk dat de partijen zelf grotendeels geïmproviseerd zijn. In het script staat het dan ook aangegeven met één woord: Match. Er is wel van tevoren bepaald wie er wint, en hoe lang de wedstrijd duurt, maar hoe dat precies gebeurt is aan de worstelaars/acteurs zelf. Iedereen die zo’n worstelwedstrijd heeft gezien kon concluderen dat het nep is, dat de partijen zelf echter niet gescript en geoefend zijn mag op z’n minst opmerkelijk worden genoemd.

Reality
Het is voor ons niet te hopen dat de NOS zich nu verder gaat verdiepen in de wondere wereld van tv. Straks blijkt dat Utopia gescript is, of dat de mensen uit Ik heb het nog nooit gedaan of From Russia With Love acteurs zijn, of, en dat zou het allerergst zijn, dat Barbie niet echt paranormaal begaafd is.