Spring naar de content

Lennard Kok: superman

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Lennard Kok uit Utrecht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Lennard Kok (Utrecht, 1988) studeerde in 2012 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, afstudeerrichting: illustratie. Kok woont en werkt in Utrecht.

Over zijn werk
‘Mijn werk bestaat uit illustraties en comics. Voor mijn afstudeerproject heb ik twee comics gemaakt. (Zie afbeelding 1 en 2.) In al mijn illustraties zijn de gezichten van figuren altijd en profile en kan de rest in een ander perspectief staan. Dit is iets wat is ontstaan tijdens mijn afstudeerproject en ik nu nog steeds doorvoer.’

‘Mijn tekeningen begin ik altijd met potlood, meestal blijf ik gummen en verbeteren tot ik tevreden ben met de compositie die ik voor ogen heb. Ik kan genieten van het moment dat lijnen precies samen komen en alles in de juiste verhouding staat. Wanneer ik tevreden ben met de lijntekening zet ik deze digitaal om naar zwarte lijnen en begin ik digitaal met het inkleuren van de illustratie.’

Meer werk van Lennard Kok vindt u hier.

01_afstudeercomic_newyork_lennardkok_670px

02_afstudeercomic_newyork_lennardkok_670px 03_lijntekening_lennardkok_670px 04_lijntekening_lennardkok_670px 05_zine_lennardkok_spread_670px 06_zine_lennardkok_spread_670px 07_risoprint_lennardkok_670px 08_brokengreek_lennardkok_670px 09_tumblr_lennardkok_670px 10_superschelden_lennardkok_totaal_670px (1)

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.