Spring naar de content

‘Overstromingen Servië zijn schuld van Conchita Wurst’

Dat Conchita Wurst veel los heeft gemaakt in Europa (en de rest van de wereld) wisten we, maar dat ze verantwoordelijk wordt gehouden voor natuurrampen is nieuw.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

De bebaarde zangeres won het Eurovisie Songfestival dit jaar met haar nummer ‘Rise like a Phoenix’, en wordt door Servische kerkleiders verantwoordelijk gehouden voor de overstromingen in Servië, Bosnië en Kroatië. De vele regen en de ramp die daaruit voort is gekomen zijn direct te herleiden naar de overwinning van de Oostenrijkse vinden de kerkelijke vaders van de Balkan.

‘Het is geen toeval, maar een waarschuwing’, beweert aartsvader Amfilohije uit Montenegro. ‘God heeft de regen gestuurd ter herinnering dat mensen zich niet moeten aansluiten bij de wilde kant’. 

Deze, we mogen wel zeggen, vrij belachelijke beschuldigingen aan het adres van de winnares van het Songfestival zijn niet het enige dat Conchita te verduren heeft deze week. Rusland wil een alternatieve competitie voor het festival. Vladimir Poetin is op zijn zachtst gezegd niet blij met het optreden van Wurst. Tijdens een dinertje in St. Petersburg zou de Russische president het volgende hebben gezegd:

‘In de bijbel wordt gesproken van twee geslachten, mannen en vrouwen, die als belangrijkst verenigd doel hebben kinderen voort te brengen. Voor ons is het belangrijk om traditionele waarden te bevestigen. Persoonlijke ben ik zeer liberaal (op het gebied van persoonlijke moraal), mensen hebben het recht hun leven te leiden zoals zij dat willen. Maar ze mogen niet agressief zijn, of het voor show gebruiken.’

Tja, Poetin als de liberaal waar het aankomt op de persoonlijke moraal. Wij herinneren ons nog een anti-homowetje en enkele andere harde maatregelen tegen homo’s en andere vrijheidsbeperkende wetgeving.

Arme Conchita. Al heeft ze al aangetoond wel tegen een stootje te kunnen. Na haar winst zei ze: ‘Deze avond wijd ik aan iedereen die gelooft in een toekomst van vrede en vrijheid. We zijn een eenheid en we zijn niet tegen te houden.’