Spring naar de content

Google onthult zelfrijdende auto (en die is foeilelijk)

Wie regelmatig achter het stuur van een auto te vinden is (en dat is heus niet iedereen!), kan maar één conclusie trekken: niet iedereen is geschikt om auto te rijden. Zo lang er mensen zijn die zichzelf als ongeleide projectielen over het wegdek verplaatsen, zullen er altijd menselijke fouten worden gemaakt en ongelukken ontstaan, met alle vervelende gevolgen van dien.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Hoe makkelijk en veilig zou het daarom zijn als auto’s volledig zelfstandig konden rijden. En met de technologische ontwikkelingen op dit gebied ligt dat in de nabije toekomst in het verschiet. Verschillende automerken hebben al functies als afstand houden, snelheidsbegrenzing en zelfs inparkeren op de automatische piloot gezet, maar een volledig zelfrijdende auto blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn.

Zoals bij veel nieuwe technieken nemen internetondernemingen, zoals tech-gigant Google, het voortouw. Gisteren onthulde het bedrijf de eerste volledig zelfstandig rijdende auto. Maar wie Knight-rider taferelen had verwacht komt helaas bedrogen uit. Het rijdende misbaksel lijkt nog het meest op het geaborteerde resultaat van een ongewilde zwangerschap tussen een Smart en een skilift.

Met een topsnelheid van zo’n 40 kilometer per uur is deze dinky-toy ook niet bepaald een snelheidsduivel, en het is dus niet te hopen dat de conceptversie op deze manier op de markt komt. Maar: een eerste stap gezet. Nu nog een flitsender ontwerp en een beetje snelheid. Wat vindt u? Bekijk de video en oordeel zelf.

Onderwerpen