Spring naar de content

Vier jaar cel voor ‘onthuller’ artistiek talent George W. Bush

Ergens zou de wereld hem juist dankbaar moeten zijn. Want dankzij hem kunnen we nu allemaal genieten van het artistieke talent van George W. Bush. Maar helaas voor Marcel Lazar Lehel hield de rechter daar in zijn besluit geen rekening mee. De hacker mag minstens vier jaar gaan doorbrengen in een Roemeense gevangenis.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Carlijn Teeven

Lehel, beter bekend als Guccifer, wist in de afgelopen jaren de email-accounts van verschillende hoge piefen te kraken, waaronder die van de acteurs Steve Martin en Rupert Everett en journalist Tina Brown.

Zijn grootste ‘vangst’ deed Lehel echter in februari vorig jaar, toen hij een serie foto’s en emails naar buiten bracht die hij had gestolen van verschillende leden van de familie Bush. Onder het gelekte materiaal waren ook foto’s van twee zelfportretten van de oud-president: eentje in bad en een onder de douche.

Tot die tijd had Bush junior zijn hobby goed verborgen weten te houden voor het grote publiek. Uiteindelijk onthulde George W. zijn meesterwerkjes/plagiaatschilderijen op een expositie in Dallas.

Naar eigen zeggen wist Guccifer met een simpel trucje toegang te krijgen tot de mailboxen van zijn slachtoffers: de vragen die gesteld werden om wachtwoorden te wijzigen, beantwoordde hij met behulp van openbaar beschikbare informatie.

De 42-jarige hacker werd in januari van dit jaar gearresteerd. In 2012 kreeg Lahel, die eigenlijk taxichauffeur is, al een voorwaardelijke celstraf van drie jaar. Dat betekent dat hij wel eens zeven jaar vast zou kunnen zitten.

bush1

Zelfportretten van George W. Bush onder de douche en in bad. Foto via gawker.com

The Art of Leadership in Dallas Vladimir Poetin

The Art of Leadership in Dallas George H.W. Bush

The Art of Leadership exhibition in Dallas Angela Merkel

Onderwerpen