Spring naar de content

BelgiumizeMe: zo bent u in no-time fan van de Rode Duivels

Er is niets zo effectief om de gelegenheidsupporter wakker te maken als een WK. Zelfs notoire voetbalhaters trekken vol overgave hun juichpak aan en spoeden zich naar de kroeg om daar Oranje hartstochtelijk naar de overwinning te schreeuwen. Maar doe je als tijdelijke voetbalfan als het Nederlands drieëntwintigtal niet speelt? Simpel. Dan ben je voor België.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Eva Bosgraaf

Want geeft nou toe: zo’n WK is toch te kort om niet zo vaak mogelijk die wedstrijdadrenaline door je aderen te voelen stromen? En ja, zodra de wedstrijd Nederland-België eenmaal een feit is, mag je glashard ontkennen dat je ooit voor de Rode Duivels stond te juichen. Maar tot die tijd: ze hebben geweldige voetballers, ze schopten het nog nooit zo ver en ze verstaan het als je ze aanmoedigt.

Maak een Belg van me! 
Om het nóg makkelijker te maken voor België te zijn, hebben onze Zuiderburen iets ontzettend handigs bedacht. Speciaal voor buitenlandse fans werd eerder deze week de website BelgiumizeMe in het leven geroepen. De site werd gelanceerd via de Twitter-accounts van de Rode Duivels en behaalde op één dag een bereik van 8,7 miljoen mensen op Twitter.

Door middel van een handige tool ‘verbelgischt’ de site je naam. “Not having a team in Brazil doesn’t mean you have to miss out on football. The Belgian Red Devils will gladly adopt you as a new fan”.

Claim uw Belgische identiteit voor vanavond tien uur en niets staat u meer in de weg een fantastische voetbalavond te hebben.