Spring naar de content

Zo ga je om met de homohaat van de Westboro Baptist Church

Westboro Baptist Church -u kent ze misschien nog wel van hun antihomo-demonstraties bij begrafenissen van omgekomen Amerikaanse soldaten- legt zich tegenwoordig toe op het coveren van populaire liedjes. Het laatste doelwit van de groep, die er een uiterst radicale interpretatie van het christendom op nahoudt, was de Amerikaanse band Panic! At The Disco. De band pakte ze op een wel erg originele manier terug.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Gerben Vlasveld

De covers die Westboro Baptist Church uitbrengt worden uiteraard voorzien van aangepaste teksten over het lot van homoseksuelen in het hiernamaals, en ze laten wat dat betreft weinig aan de verbeelding over. Zo werd eerder ‘God will stand there and watch you burn’, uitgebracht op de melodie van het succesnummer ‘Love the way you lie’ van Eminem en Rihanna.

Iets meer dan een week geleden was de Amerikaanse band Panic! At The Disco aan de beurt. Westboro Baptist Church sleutelde ietwat aan hun nummer ‘I write sins, not tragedies’ om de lyrics in overeenstemming te krijgen met de eigen denkbeelden over homo’s. Het resultaat liegt er niet om:

Oh! You all say
It’s okay to be gay
Because practically fag marriage will stay
Well this calls for some truth

You’re all insane, fags are profane

Panic! At The Disco, wiens zanger eerder openlijk sprak over zijn seksuele ervaringen met andere mannen, kreeg lucht van de plannen van Westboro om met protesten hun concert in Kansas City te verstoren, en reageerde op misschien wel de best mogelijke manier. Via Twitter moedigde de band de de komst van leden van Westboro Baptist Church van harte aan, want voor elk lid dat zijn gezicht liet zien zouden ze namelijk 20 dollar doneren aan homorechtenorganisatie Human Rights Campaign.

Hoewel er uiteindelijk een wat magere opkomst van 13 demonstranten was, doneerde de band een bedrag van 1000 dollar om de strijd voor homorechten te steunen. Een betere reactie op de activiteiten van ‘de meest gehate familie van Amerika’ lijkt nauwelijks mogelijk.

Als meer artiesten het voorbeeld van de muziekgroep zou volgen, moet Westboro hard op zoek naar nieuwe manieren om hun haat aan de man te brengen, en gezien de kwaliteit van de covers is dat maar beter ook.

Vooralsnog kunt u hun gehele oeuvre hier beluisteren.

Onderwerpen