Spring naar de content

Weekblad HP/De Tijd: Achmed is geen homo

In ons digitale weekblad vindt u de beste website-artikelen van de afgelopen week én een groot artikel uit ons papieren magazine. Deze week is dat een verhaal uit 2001 getiteld ‘Achmed is geen homo’ over homoseksuele moslimjongeren die zich in een haast schizofrene situatie bevinden: met één been in de relatief tolerante Nederlandse cultuur, en met het andere in een wereld van familie en imams die er wat betreft de mannenliefde totaal andere ideeën op nahouden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Ook bieden we u een deel van het artikel ‘Zomerlezen’ uit het nummer van HP/De Tijd dat nu in de winkel ligt, met tien fantastische leestips. Dat en meer in een fraai vormgegeven en interactieve pdf, die u ook op de tablet kunt lezen. Het weekbladgevoel voor het weekend! Hieronder enkele highlights.

Homoseksualiteit onder moslimsAMSTERDAM-ISLAMITISCH COLLEGE-ONDERWIJS
Homoseksuele moslimjongeren – u zult ze niet zo gauw in extravagante kleding, al dansend op de boot door een Amsterdams kanaal zien varen tijdens de Gay Pride, maar dat ze er zijn lijdt geen twijfel. Hoe is het om homoseksueel te zijn én moslim? Over schaamte en intolerantie omtrent homoseksualiteit binnen de islam. En over Achmed, die tegen betaling met mannen mee naar huis gaat, maar toch ‘compleet heteroseksueel’ is. Lees het volledige artikel nu in de digitale weekeditie van HP/DeTijd.

zomerlezenZomerlezen!
Omdat het vakantietijd is, en dat nu eenmaal de beste periode is om eens daadwerkelijk een boek uit te lezen, doet Dries Muus u in ons papieren zomernummer tien maal tien boeksuggesties. Of u nou van sport houdt of van biografieën, van Scandinavische literatuur of gewoon een fijne dikke pil, Muus is uw gids in vakantieboekenland. In deze weekeditie vindt u vast tien aanraders in het genre literatuur-light. Het volledige artikel vindt u in het zomernummer van HP/DeTijd dat nu in de winkel ligt, hier alvast een voorproefje.

Maakt Apple uw iPhone opzettelijk trager?apple
Onderzoek suggereert van wel. Het zou best eens kunnen dat ook Apple aan ‘geplande veroudering’ doet, het opzettelijk ontwerpen van producten met een beperkte levensduur. Apple-gebruikers klaagden al langer over de praktische onmogelijkheid om producten zelf van een nieuwe batterij te voorzien, en nieuw onderzoek van een Harvard-studente duidt erop dat Apple uw oude iPhone mogelijk opzettelijk trager maakt om u te verleiden tot de aanschaf van het nieuwste model.

SOMAILA-UNREST-QAEDAHoe Al-Qaida aanslagen financiert met Europees belastinggeld
Al-Qaida krijgt tegenwoordig het grootste deel van zijn inkomen van de Europese overheid. Dankzij een bloeiende ontvoeringsindustrie ontvangt het jaarlijks tientallen miljoenen euro’s van landen als Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk die hun in Afrika gegijzelde burgers vrij proberen te kopen. Moeten westerse landen dit toestaan? Een duivels dilemma, want landen moeten kiezen tussen het in de steek laten van hun mensen en het financieren van de terreuraanslagen waarvan zij zelf doelwit zullen zijn.

cover online magazine week 31